YouTube kanali koje preporučujete - (Biznis, zanimljivosti, self-Improvement...)

Koju su to YouTube kanali koje redovno pratite, a da su zanimljivi ili da se može naučiti nešto korisno iz njih? Ovo su neki od mojih omiljenih:

Biznis/marketing:
https://www.youtube.com/channel/UCctXZhXmG-kf3tlIXgVZUlw
Većini je poznat, ali za one koje ne znaju, na njegovom kanalu možete pronaći savjete i iskustva vezana za digitalni marketing, entrepreneurship, ulaganja pa sve do razgovora sa uspješnim ljudima.

Vrijedni spomena:
https://www.youtube.com/channel/UCIHdDJ0tjn_3j-FS7s_X1kQ
https://www.youtube.com/channel/UCl-Zrl0QhF66lu1aGXaTbfw

Self-Improvement:
https://www.youtube.com/channel/UCJ24N4O0bP7LGLBDvye7oCA
Matt je autor Netflixovog dokumentarca “Minimalism”, i YouTube creator, čiji kanal od oktobra 2018. raste ogromnom brzinom nakon klipa “A Day in the Life of a Minimalist”. Teme njegovih klipova su uglavnom o tome kako unaprijediti život, minimalizmu te freelancingu.

Ono što moram posebno izdvojiti jeste kvalitet i trud uložen u klipove. Tokom gledanja njegovih klipova, imate osjećaj da iza njih stoji filmski studio, a ne jedan čovjek. Ali, ovo nije iznenađenje jer je Matt većinu svog života proveo kao freelance video producent, snimatelj i montažer.

Vrijedni spomena:
https://www.youtube.com/channel/UCXLesGEfmyhxqOjoAqhRwhA
https://www.youtube.com/channel/UCRI6t05DNVlV0XhdI7hx_iw
https://www.youtube.com/channel/UCEHp_b02I0GvTYCBPX_0w1g

Svijet/putovanja:
https://www.youtube.com/channel/UCKr68ZJ4vv6VloNdnS2hjhA
Norvežanin koji se predstavlja kao Nijemac, jer ljudi u državama koje on posjećuje (Indija, Filipini, Šri Lanka, Tajland, Vijetnam…) nemaju blage veze gdje se Norveška nalazi, ali su zato svi čuli za “Die mannschaft” :smile: Preporuka za one koji imaju želju da jednog dana posjete jednu od navedenih/sličnih država, jer ćete vidjeti, uglavnom lijepu, ali i ružnu stranu istih država.

https://www.youtube.com/channel/UCxDZs_ltFFvn0FDHT6kmoXA
“Ćelo bez marke u džepu”, ili se barem tako predstavlja :rofl:. Sličan tip osobe kao i Harald, zapravo, za njega sam i saznao tokom Haraldove avanture kroz Indiju, jer su je zajedno doživljavali i istraživali. Međutim, “Ćelo” je na YouTube najviše poznat po klipovima iz nama bližih država kao što su Moldavija, Bjelorusija, Gruzija…

Obojica vole da državu istražuju bez nekog specifičnog plana. Više im se dopada ideja da slijede prijedloge lokalaca, koji su često tema njihovih klipova. Klipovi im nemaju neke pretjerane montaže, što se meni mnogo sviđa. Čisti content. :+1:

Vrijedni spomena:
https://www.youtube.com/channel/UCXulruMI7BHj3kGyosNa0jA
https://www.youtube.com/channel/UCXsQlHGuoWqukC9vz-uonrg

Zanimljivosti:
https://www.youtube.com/channel/UCLXo7UDZvByw2ixzpQCufnA
https://www.youtube.com/channel/UC9RM-iSvTu1uPJb8X5yp3EQ
https://www.youtube.com/channel/UCHnyfMqiRRG1u-2MsSQLbXA

2 Likeova