YouTube kanali koje preporučujete - (Biznis, zanimljivosti, self-Improvement...)

Koju su to YouTube kanali koje redovno pratite, a da su zanimljivi ili da se može naučiti nešto korisno iz njih? Ovo su neki od mojih omiljenih:

Biznis/marketing:


Većini je poznat, ali za one koje ne znaju, na njegovom kanalu možete pronaći savjete i iskustva vezana za digitalni marketing, entrepreneurship, ulaganja pa sve do razgovora sa uspješnim ljudima.

Vrijedni spomena:


Self-Improvement:


Matt je autor Netflixovog dokumentarca “Minimalism”, i YouTube creator, čiji kanal od oktobra 2018. raste ogromnom brzinom nakon klipa “A Day in the Life of a Minimalist”. Teme njegovih klipova su uglavnom o tome kako unaprijediti život, minimalizmu te freelancingu.

Ono što moram posebno izdvojiti jeste kvalitet i trud uložen u klipove. Tokom gledanja njegovih klipova, imate osjećaj da iza njih stoji filmski studio, a ne jedan čovjek. Ali, ovo nije iznenađenje jer je Matt većinu svog života proveo kao freelance video producent, snimatelj i montažer.

Vrijedni spomena:Svijet/putovanja:


Norvežanin koji se predstavlja kao Nijemac, jer ljudi u državama koje on posjećuje (Indija, Filipini, Šri Lanka, Tajland, Vijetnam…) nemaju blage veze gdje se Norveška nalazi, ali su zato svi čuli za “Die mannschaft” :smile: Preporuka za one koji imaju želju da jednog dana posjete jednu od navedenih/sličnih država, jer ćete vidjeti, uglavnom lijepu, ali i ružnu stranu istih država.


“Ćelo bez marke u džepu”, ili se barem tako predstavlja :rofl:. Sličan tip osobe kao i Harald, zapravo, za njega sam i saznao tokom Haraldove avanture kroz Indiju, jer su je zajedno doživljavali i istraživali. Međutim, “Ćelo” je na YouTube najviše poznat po klipovima iz nama bližih država kao što su Moldavija, Bjelorusija, Gruzija…

Obojica vole da državu istražuju bez nekog specifičnog plana. Više im se dopada ideja da slijede prijedloge lokalaca, koji su često tema njihovih klipova. Klipovi im nemaju neke pretjerane montaže, što se meni mnogo sviđa. Čisti content. :+1:

Vrijedni spomena:


Zanimljivosti:2 Likes

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja