Za sve nevjerne Tome :)

Ovo je tema otvorena za sve nevjerne Tome, koje misle da trolam okolo po forumu. Predstavit ću vam jedan svoj rad koji će uskoro biti predstavljen u hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti…a gle čuda, radio sam taj isti za samo 10.000kn Nemojte me molim vas tužiti za rušenje cijena, ili kako dotični gospon reče:

A sad malo ozbiljno, ovaj rad je napravljen u sklopu mog završnog rada, pošto neznam postaviti zanimljivije pitanje…pitat ću po starom: Za koliko bi vi radili ovako nešto?? (Moram se malo ufurat u realne cjene :slight_smile: )
Zapravo u HAZU dolaze potencijalni kupci programa iz zadra, zagreba, osijeka…mene čeka mučna prezentacija (ježim se tih stvari)…ali recimo da se pojave zainteresirani kupci, meni je mentor rekao da ja kasnije diktiram cjenu. Ali bože moj, koliko realno tražiti? Moram priznat ispucan sam u ovakva zbivanja kao iz pračke.

Program se nalazi na linku: novi pocetak
Opis rada se nalazi na: http://bozoou.com/zavrsni.pdf, s tim da zadnje poglavlje “Mogućnosti programa” je prvenstveno dio koji bi vas trebao zanimati da shvatite koje su to mogućnosti programa. To poglavlje je zapravo manual za korištenje.

P.S.
Program je i dalje u izradi, tako da je vrlo bugovit…spomenuti potencionalni kupci su zapravo potencionalni investitori koji bi ulagali u daljnje razvijanje programa, jer im je konačni proizvod vrlo potreban.
Kao što sam već naveo, dosadašnji razvoj je sponzoriran s 10.000 kn, tek da bi se stvorila inačica programa koja bi se mogla predstaviti ljudima kojima je ovako nešto potrebno.
I zadnja opaska, završni rad u prilogu je valjda prvi završni bez popisa literature, bez popisa slika, i s toliko gramatičkih grešaka…ali živo me boli k. jer imam sreće u životu! Naime žena koja je preuzimala rad je bila zadužena provjeriti ima li rad te osnovne elemente, ali čim je uočila da nema dvije naslovne strane poslala me da to popravim. Kasnije kad sam došao…zaboravila je pogledati nedostaje li još nešto, hahahha. A predavao sam zadnji dan. xd

Mogao si barem koristit službeni template sa FSBa koji liči na nešto jer ovakav rad ti ja ne bi primio sigurno, a vjerujem i 90% profesora isto tako nhf :stuck_out_tongue:

Daj ti meni sad reci što je tu tvoje? TinyMCE - Full featured example
Želiš reći da si napisao tutorial za korištenje TinyMCE-a za 10k kn?
Svaka čast na tome, ja bi se bavio da sam na tvom mjestu pisanjem tutoriala za sve što postoji na internetu, nema smisla ići u neke dublje web vode. :slight_smile:

Svaki put me sve više nasmiješ, htio sam odustat od rasprave s tobom, ali sad me zabavlja. :smiley:

Da nije ovo Pixy sa novim nickom?

Ma i mene zabavlja…iako sam prenisko pao da bi pokazao tebi i tebi sličnima da iza mene ima rada. Da nije bas sve na neutemeljenim rječima. Ali osim što je nisko, očito je i uzaludan pokušaj kad neznaš vidjeti niti razliku između default TinyMCE-a i razvijenog u alat za automatsko XML označivanje. A da ne govorim uopće koje konstrukcije su omogućene, osim označivanja u layerima, pa čak i do prekriženog XML označivanja, koje ne podržava ni sam XML format…ali za tebe je to TinyMCE, hehe …dobro onda

Naravno da sam pogledao o čemu se radi, ali sam jednom na to (ili nešto jako slično) već prije naletio. Nemam vremena sad googlati TinyMCE XML editor, TinyMCE XML tagging ili neke slične fraze, ali sam siguran da bi se nešto iskopalo. I da, nisam ja rekao da ti ništa ne znaš, ali da trolaš to stoji.

Ja bi ovu istu stvar što si ti sponzorirali sa 10k, napravio za 200€… :wink: (nadam se da shvaćaš što želim reći s ovim)

Sve u svemu, sretno! :slight_smile:

Annotum : Crowd Favorite BXE -> Home Pretty much about everything: Custom Tags in TinyMCE itd. itd. itd

Dakle nije nešto što ne postoji, unatoč tome moram čestitati na određenom poslu, a sad da li to vrijedi 10k kuna ovisi o onome tko ulaže u to. Meni osobno ne.

Zašto je problem ljudima napisati barem uvodni post ili u radu krenuti s konceptom “Problem -> Rješenje” da drugi ne moraju pola sata čitati da vide o čemu se uopće ovdje radi?!
To su osnove ekonomije ako nekome želiš prodati nešto.

Bez osvrta na tvoju aplikaciju nadogradio si OS library. To ti je svakodnevni posao LAMP Open source developera.
Tvoj način razmišljanja je tipičan za akademskog/enterpreise developera, u kojoj se nema osječaj da je kvalitetan OS library napisan na toj razini da se može lako može nadograditi/modificirati.

Kad sam vec otvorio temu da se pohvalim…nastavljam u tom tonu :slight_smile:
Program je uspješno predstavljen u akademiji znanosti i umjetnosti, bez obzira što je moj nastup bio jedva rječitiji od “kome posluku porati” xd. Jedna slikica u privitku kako je to izgledalo :slight_smile:

Kažem da je uspješno predstavljeno, jer se od 50 ljudi, njih čak 20 prijavilo da putem radionica i seminara bolje upoznaju program te da komuniciraju samnom i usmjere daljnji razvoj prema njihovim potrebama :slight_smile: …a filozofski fakultet se već ponudio kupiti licencu za korištenje programa u periodu godinu dana :slight_smile:

So…lokalni hejteri slobodno nastavite svojim tonom. …moje znanje nije malo, ali moja glupost i moje NEznanje je sigurno još veće…tako da i dalje možete očekivati glupa pitanja od mene…tu smo da učimo :wink:

A sad, što se tiče mogućnosti custom tags-a u tinyMCE. Možda ste preskočili dio gdje se govori da ovaj program ne ovisi o tinyMCE editoru. Samo uzima tekst i vraća, može se ugraditi u bilo koji sustav. S druge strane, stvar je dovoljno kompleksna da nemogu ni zamisliti neki template koji bi olakšao ovako nešto napraviti. Pa ne vrti se sve oko custom taga…ima toliko posebnih dizajniranih funkcija, da bi korištenje nekih gotovih opcija samo dodatno zakompliciralo stvar. Čak sam i počeo u početku s nekima, ali tinyMCE je toliko u pozadini nepredvidljiv što radi tako da sam morao sve odbaciti. Ovaj moj program naime omogućuje rekurzivno preklapanje xml oznaka do koje god dubine. Pa preklapanje s lijeva, pa preklapanje s desna. Pa jedna oznaka preklopi dvije s desna. …pa preklopi istovremeno dvije s desna i s lijeve strane. Mislim da opcija ima beskonačno…i onda još osigurati takvo preklapanje rekurzivno do bilo koje dubine. Omogućiti preklapanje oznake s postojećim područjem preklapanja…živa muka bili toga svjesni ili ne. Mislim da radeći te funkcije bi se znojio da je bilo oko mene i -5 stupnjeva…ali vi bi to rješili s gotovim OS library. Svaka čast :slight_smile:
Da li moram spominjati da korištenje bilo koje opcije tinyMCE-a koja daje nepredvidljive indekse ne dolazi obzir onda kod takvog stvaranja?

Evo i par filmića o programu:
bozoou.com/video/video1.avi
bozoou.com/video/video2.avi
bozoou.com/video/video3.avi

[quote=“bozoou”]Kad sam vec otvorio temu da se pohvalim…nastavljam u tom tonu :slight_smile:
Program je uspješno predstavljen u akademiji znanosti i umjetnosti… [/quote]
Nhf ali ako si i njima puštao ove filmiće sa vjerskim basnama onda si epic fail napravio, baš ironično HAZU i basna o Noinom potopu…

Da se mene pitalo, nebi bila ta tematika…dosadašnji podupiratelj razvoja je KS (kršćanska sadašnjost) :smiley: , pa je mentor sugerirao da budu biblijski tekstovi…ali to je ionako više manje bilo nebitno.

Svaka čast na trudu. Već dugo nisam vidio toliko raw nakucanog javascripta.

Jesi li probao editor ugraditi unutar stranice ili je cilj da ovako radi?
Čini mi se da bi magao imati problema sa performansama.

I malo sam pogledao kod da bi stvarno rekao da ne ovisi trebao bi prestati koristit tinyMCE objekt unutar svojeg koda. Trebao bi koristi neku drugu metodu.
Trebala bi ti aplikacija upogoniti namespace ili slično, jer ako netko ima na stranici ID isti kao i ti u aplikaciji, doći će do problema.

Trebao bi podići razinu koda o koristiti neke naprednije tehnike dizajna JS koda. Ali tom valjda kad dođe vrijeme…

Hvala.

Ma samo pozivam sadržaj, ili selektirani sadržaj…i vraćam ga natrag. To će se lako prilagoditi bilo kojem drugom sustavu.

Ovoga se pomalo i sramim kod svog koda…prilično sam samouk, pokušaji metode pogreške, i to me dovelo do priličnih odstupanja od nekih standardnih i ustaljenih tehnika. S druge strane, ponekad sam i u plusu.

Definitivno, dobio sam tek jučer kritiku mentora (kaže da nije prije htio govoriti da me ne uplaši) …ali kaže da ako ovako nastavim da će se sve raspasti prije ili kasnije. Da nesmijem nikako imati 300kb javascript koda. Da moram kod učitavati po potrebi :s

Moram priznati malo me zbunio, pa što je 300kb koda spram jedne slike od 1MB? Gdje je tu usko grlo i kome bi to trebalo smetati? Osim što kontrira lijepim tehnikama dizajna koda.

Možeš li mi molim te malo preciznije objasiti o kakvom se to točno problemu radi??

[quote=“bozoou”]Hvala.
Ma samo pozivam sadržaj, ili selektirani sadržaj…i vraćam ga natrag. To će se lako prilagoditi bilo kojem drugom sustavu.
[/quote]

Problem je što u svojem nazovimo ga tako “core” kodu od aplikacije koristiš baš instancu text editora. To se možda lako sada promjeniti sa search and replace.
A riješenje i nije komplicirano. Samo zamjeniš tinyMCE instancu sa metodom koja dohvaća trenutačni editor.

Pa da ako imaš dobro posložene metode da ne dupliciraš kod onda bi se trebala smanjiti veličina file.
No veličina file nebi trebala igratiti ulogu.
Mislim da ti je veći problem što da imaš dva takva tekst editora na stranici morao bi duplicirati dobar dio koda.
I ovaj moj komentar napočetku da se editor dinamički dodjeljuje riješio bi ti taj problem.

[quote=“bozoou”]
Možeš li mi molim te malo preciznije objasiti o kakvom se to točno problemu radi??[/quote]

Radi se o tome da pozivaš ID na stranici a pretpostavljaš da će biti jedinstveni.
Moraš uzeti u ozbir da kod takvog pristupa drugi developeri mogu u biti srušiti tvoju aplikaciju sa svojim ID koji je isti tvojem a toga niti neće biti svijesni.
Zato se napravi neki namespace da bi se osiguralo da tvoj kod radi samo sa tvojim html.
Najednostavnji primjer, tvoj html je unutar nekog ID.
I selektiranje svih tvojih id ili klasa kreće od toga id, a ne na razini cijele stranice.
Time si svojem kodu osigurao namespace.
Mislim ovo su već naprednije tehnike ali tako. Dobro dođu.

No recimo i taj namespace ti dobro dođe kod performansa.
Koliko sam vidio odmah na početku selektiraš sve slike i spanove na stranici, to možda radi sada kad je stranica prazna.
Da na stranici ima 100-200 slika i spanova zajedno, već druga priča.
Nisam dalje gledao jel u apliakciji neke intezivane radnje slično rade ali taj namespace ne riješava samo jedan problem. Problem sa ID, evo tu već riješeava i problem performanca.

Te neke osnovne koje su abstraktne, nisu tu da riješe jedan ili dva problema, one su tu da riješe na desetke ozbiljnih problema…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja