Zabrana C/P teksta sa sajta

Ni sam ne znam kako da krenem sa pisanjem ovog posta da dovoljno objasnim a da ne kažem ono što ne smijem :s

Uglavnom na sajtu se treba nalazit tekst koji nije moguće sa sajta kopirat, a ni prepisat, ali opet da tekst bude vidljiv, ili bar dio tog teksta, a ostalo da je skriveno za recimo obične posjetitelje.

Na primjer, ima napisana jedna kolumna koja stoji na sajtu, prikazan je naslov i opis iste ili prvi odlomak, a sama kolumna postoji na sajtu ali je vidljiva osobi koja se registrira, ili koja pošalje SMS, lajka FB stranicu ili nešto sasvim drugo.

Malo je teško dobro postavit pitanje jer ne smijem dat javno previše informacija o čemu se točno radi ali mislim da se može shvatit šta je pisac htio reći :slight_smile:

Ne tražim ovdje mogućnosti kojima to izvest već savjete i ideje kako bi vi to napravili da si osigurate unikatni članak, kolumnu, pjesmu i sl. od zloupotrebe a opet da date javnosti uvid u iste.

Googlaj “facebook content locker”, npr http://codecanyon.net/item/advanced-facebook-content-locker/1506489

Što se tiče C/P zaštite (što je po meni besmisleno, view source je uvijek tu ili najobičnije prepisivanje, ali svatko ima svoju zabavu), http://www.jquerybyexample.net/2010/08/how-to-disable-right-click-using-jquery.html