Zahvalnica WebMajstorima

Pozdrav drustvo,

Zelio bih se zahvaliti forumu webmajstori gdje sam pokupio prvi projekat.

Bilo je to prije par godina, kada su cak i temu otvorili zbog toga sto je neko htio uraditi e-shop from scratch za 30 eur, da to sam bio ja, znao programirati a nije znao uzeti novce.

Zahvaljuci tom projektu i narednih par sam uradio za badava.

Nakon toga se zaposlio kao web developer na racun portfolia i testa koji sam polozio prilikom intervjua a posle toga izmjenio jos par firmi.

Danas radim kao iOS Developer za jednu americku kompaniju i ono sto hocu reci jeste da nije sramota uraditi nesto za badava ako ce vam se to poslije debelo isplatiti.

Jednostavno sam imao potrebu ovo reci.

Hvala jos jednom WEBMAJSTORI!

11 Likeova

Nije sramota ni malo

i ja sam radio za svicarsku firmu nesto a sitno naplatio, al zato sad kad me neko pita za portfolio pokazem na njih a oni kao jaka firma potvrde da je to moj rad…

Zelim ti i dalje uspjeh

1 Like

Tocno to razmisljanje i mene vodi. :slight_smile:
Na početku sam bio spreman ući u dobar projekt i za prakticki badava …a kad sam spomenuo neke cifre za neke projekte (koje su bile daleko od badava, radilo se o 20000kn) …tu me Creatif Code popljuvao naširoko i nadugačko, da kako za samo toliko bi to radio. Džabe su bila moja objašnjenja zašto sam spreman ući u taj i taj projekt za tu i tu cifru…

Uglavnom, držao sam se svoje politike i na kraju krenuo raditi na vlastitom projektu… Znači doslovno za 0kn krenuo raditi.

Sa svakom etapom projekta sto odradim…stiže više poslovnih ponuda, a ja nisam čak niti poslao još niti jednu molbu za posao :slight_smile: Tako da sam nešto i radio sastrane kada su se ukazale zanimljive satnice.

… sada je 3.5g rada na mom projektu i neizmjerno sam sretan što ga nisam bio prisiljen napustiti svo ovo vrijeme. A kroz koji dan cu lansirati apsolutno novu verziju na kojoj radim zadnje dvije godine, koja će biti nemjerljivo bolja od prve verzije koja je bila gotova unutar 3mj i koja je privukla prve poslovne ponude. Tako da me živo zanima kakav će odjek sada biti :slight_smile:

Super i sretno dalje.