Zamjena linkova (backlinkova)

Ovako:

prije ovog pingvina sam za jedan pojam bio 4-ti na prvoj stranici google.com-a! Onda sam za taj isti pojam pao na 3-ću stranicu (i dalje padam).Sad me zanima da li “mogu” zamjeniti sve backlinkove (koji su išli s tim anchorom i URL-om) koje sam dobio u razmjenama linkova s drugim webmaster-ima ? Neznam kako bi Google gledao na to?

Pozdrav i hvala svima

Mislim da to nitko sa sigurnošću ne može odgovoriti. Ono što možeš je malo izanalizirati i procijeniti siteove s kojih dobijas link i na temelju toga odlučiti hočeš li tražiti da se taj link makne ili ne. Teško je sad reci hoces li profitirati ako se maknu bas svi linkovi. Jedino ako si mjenjao linkove iskljucivo sa spammy i losim siteovima, onda gledaj da ih se rjesavas i trazi kvalitetnije.

Ostavi sve linkove kakvi jesu, ako vode i dolaze sa stranica, tj. iz tekstova koji su slicni sa tvojim.
Jedino ako je strana cisti spin ili spam svakako makni.
Ova cjela prica sa zivotinjama jos nije potpuno rasvjetljena. Dosta sam citao zadnjih dana i vecina web mastera savjetuje da se jos priceka i da se nis ne radi. Jedino ako stvarno ima veze sa spamom da se mice.

Poz

nisu spam sajtovi - svi su ista ili jako bliska tematika

Mozda nisu spam sajtovi, ali ti doticni sajtovi premda imaju srodan sadrzaj su kaznjeni zbog neceg drugog (panda ili layout) i to automatski vuce i tebe na dole.
kad ti je TOCNO poceo pad, obicno vidis u analitiku od danas do sutra pad u posjete.

25.4. nakon pingvina :slight_smile:

nisam ja doživio prevelik pad na sajtu ali sam taj KW podizao mjesecima i konačno došao na prvu stranicu i kad sam trebao pobrati posjetu za taj KW …

ebiga, welcome to the club

Bolje nista ne radi za sad, da te Google ne provali.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja