Zar je ovakav oblik reklame dozvoljen?

Primjetio sam na klixu ovaj oblik reklama zar je ovako nesto dozvoljeno raditi??

Ili je ovo neki novi oblik reklama? Ovo sam samo kod njih vidio, klikom na tekst naravno klikate reklamu

Pa normalno da je dozvoljeno kada se oglas može izraditi u adsense panelu. Nisu ga ovi iz klix.ba sami kodirali. To je premium oglas, nemaju svi tu opciju, ovi veći imaju.

To ti dapace cak i preporuca google. Oglas se treba sto bolje uklopiti u stranicu (zato i mozes bojei fontove rihtat na njemu) i ne isticati se nikako.

krši pravila

I ja sam sad provjeravao u pravilniku, jeste zabranjeno, jer se ta reklama uklapa sa tim sličicama i ne raspoznaje se sta je reklama a sta slicica od clanka…

1 Like

Ja nisam vidio za ovu mogucnost izrade zato sam se zacudio ali reko da nije sta novo…Pa uklapa se i napisu tekst gdje pomislis da je clanak pa kliknes…
Po meni je ovo krsenje pravila

moze link na pravilo koji krsi?

Ovo je dozvoljena stvar i mislim da postoje posebne oglasne jedinice namjenjene upravo za ovo (nemaju svi accountu ovu opciju ako se ne varam). Mnostvo stranih sajtova imaju ovaj vid reklama. Cak jako mnogo native oglasivackih mreza imaju ovaj vid reklama i bas dobro su placene. Pojedine su se samo specijalizirale za ovo, i bas im je cijeli biznis plan samo oko ovoga i strasno su efikasna stvar.

2 Likeova

Meni izgleda kao da je stavio matched content I smanjio prostor da se samo jedna reklama vidi.

Ili je premium account ili je matched content,prije ovo drugo.

Upravno tako. Ovo je native ad od googla.
Ali sto se tice “blend in” tehnike i krsenje pravila… To je dozvoljeno, imate pravo radit oglase da maksimalno pasu vasoj stranici i da se uklope. Zabranjeno je radit stranicu na nacin da sadrzaj kopira stil reklame, npr. stavljat AdChoises i X u gornji desni kut svojih kucica.
https://support.google.com/adsense/answer/17957?hl=en

Daj neki argument za ovo, kada napišeš glupost trebaš to i obrazložiti. Iste oglase ima Njušaklo zadnjih 5-6 godina, čak još više uklopljene u oglase nego ovo. Koriste identični stil za oglase kao i za adsense oglas tako da ne možeš vidjeti razliku. Ova opcija je za premium oglašivače a ne za sve.

Nije napisao glupost. Ovo je krsenje pravila ili barem neka siva zona.

https://support.google.com/adsense/answer/1346295#Aligning_images_with_ads

Formatting content to mimic ads
Publishers may not implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way. This includes formatting neighboring content to look similar to the ads. If a publisher places ads on non-Google search results pages, there must be a clear distinction between search results and ads. Review our AdSense for search policies for more information.

Ako otvoris example dobices slican slucaj.

1 Like

Pogledaj njuškalo, imaju te oglase najmanje 5-6 godina, pa ne švercaju se valjda toliko dugo uspješno. Njima je to dozvoljeno, nama nije.

Nije dozvoljeno radit sadrzaj da izgleda isto kao oglas. To znaci kopirat oglas do te mjere da se ne razaznaje oglas od contenta. Ako imas normalnu stranicu, nema sanse da napravis oglas na nacin da izgleda potpuno isto kao content. Adsense oglasi imaju specifican izgled.
Ovaj gore primjer nije adsense, to je ovo:


Ti da hoces nemozes to tako napravit. Ali imas apsolutno pravo, u rangu mogucnosti adsensa, porihtat oglas da se maksimalno uklapa na tvoju stranicu. On nikad nece izgledat isto, ali moze izgledati kao dio stranice, tj. nece previse narusavati dizajn stranice. To ne samo da je dopusteno, nego ti google to i preporuca. I google hoce sto vise klikova i dok god ne tjeras ljude da klikaju i ne potices ih, prakticki sve je dozvoljeno ( grubo gledano).

1 Like

Kao prvo, smatram da se osnovne stvari kao što je ova, ne moraju obrazložiti.
Prema mome mišljenju, obje stranice krše navedena pravila, ali ih krše zato što mogu. Obje stranice su veliki klijenti i vjerojatno nikada neće dobiti ban zbog ovakvih stvari (eventualno upozorenje…).

Zašto neće dobiti ban?

  1. Zato što zarađuju velike iznose (dobro njima, dobro Google-u).
  2. Jedne su od najpopularnijih stranica u svojim zemljama.
  3. Njuškalo je u velikoj medijskoj grupaciji - Styria - koja okuplja mnoge druge stranice. Zar se stvarno isplati da Google prekine suradnju s ovakvim igračima?
  • što priječi takvu grupaciju da napravi sama svoju oglašivačku mrežu?
    Iskreno, da ja posjedujem takve stranice, ne bi se ni zamarao s adsense-om…

https://support.google.com/adsense/answer/1346295#Aligning_images_with_ads

Pogledaj odjeljak “Formatting content to mimic ads”

Ili evo izrezak ako ti se ne da…

Najlakše je nekome reći da je napisao glupost…

1 Like

Ljudi moji shvatite da je adsense premium account nesto potpuno drukcije od obicnog accounta. Tamo postoje sve moguce opcije za podesavanje izgleda reklama i ova pravila sto je naveo tangens ne vrijede za premium accounte.

Znači krše pravila zadnjih 10 godina i Google im neće ništa jer su veliki, a Google ovisi o njima. . Pa ne mora ih banati, može im reći da prilagode oglase i gotovo, ali očito im nije rekao jer su takvi oglasi dozvoljeni na takvim webovima, ne na svima nego samo na nekim. Pa valjda je Google taj format oglasa izmislio da ga netko koristi i uklopi u sadržaj.

Svi ti linkovi i upozorenja se odnose na obične oglašivače koji na taj način žele na svojim spam webovima zaraditi što više na slučajnim klikovima, ne i na premium oglašivače.

Formating content… a ne formating ads, velika razlika. Ocito ne znas o cemu pricas.

da, jako velika razlika…:unamused: