Zarada od parkinga domenama

Pozdrav,

Zanima me bavi li se itko ovdje zaradom od parkinga domena. Znam da je ovo bilo dosta popularno u prošlosti ali eto možda još uvijek netko radi s tim.

Ja inače trgujem domenama i ide mi dosta dobro ali želio bih se okušati i u drugim oblicima internet zarade a parking mi se čini dosta jednostavan.

Prije 10-ak dana parkirao sam oko 200 domena na bodisu i zarada do danas je oko $2 (klikove sam dobio samo na dvije domene).

Pretpostavljam da će dosta članova reći da se ostavim parkinga i probam nešto isplativije pa me zanima što mi predlažete, odnosno što bi mi najlakše bilo savladati za početak jer nemam nikakvog iskustva u tome.

1 Like

Eto…to sam ja napisao na tu temu još prije par godina. Danas je situacija još i lošija što se tiče parkiranja domena. Može se i dalje zaraditi na parkiranju domena, ali to je neusporedivo s onim kako je bilo prije petnaestak godina. Ako se radi o domenama sa jako dobrim type in trafficom onda one i danas mogu dobro zaraditi na parkingu, ali domene sa velikim type inn trafficom (znači one čiji URL ljudi upisuju direktno u address bar browsera) su već same po sebi jako skupe i bolje ih je prodati za dobre novce nego držati da bi se nešto zaradilo na parkingu.

4 Likeova

Da ne otvaram novu temu a i ne mogu ti direktno pisati, imam jednu domenu na .net, a com je sa istim nazivom premium i prodaje se za 19k. Dakle ima li moja sa istim nazivom net neku vrijednost?

Nema pravog odgovora bez da se zna domena, ali generalno, samo jedno slovo u domeni može jako promijeniti njenu vrijednost, a ekstenzija pogotovo. Često se .com proda za veliki iznos, a .net ostane slobodna za registraciju.

Ali to što se u tvom slučaju .com prodaje za $19k ne znači ništa. Ja sad mogu registrirati gfdsgdfrgdgdsdrt.com i prodavati tu domenu za $119k ako želim, kužiš? :wink: Čak i da je .com prodana za $19k (a ne da joj je vlasnik samo nabio traženu cijenu na toliko i da je bez opravdanja dobila oznaku “premium”) ni tada ne bi po defaultu bilo neke vrijednosti za isto ime u .net.

1 Like

Da li je ovo jos moguc nacin za zaradu?
Mogao bi da parkiram domen i da saljem posete ali koji linkove od reklama se prikazuju na tom domenu.
Da li mogu da uticem koja nisha sa reklamama bi bila zastupljena?
Primer parkiram domen i zelim da budu reklame sto se tice auto industrije i kako bi moglo da se prikazuju reklame tj. linkovi oko te industrije.
Ko odredjuje koje ce se reklame prikazivati?

Pored pitanja ovde,morao sam malo vise da proguglam i da se registrujem na par sajtova za parkiranje domena i vidim da se uz pomoc dobrog nacina I marketinga, moze lako zaraditi lepa svota novca.