Zaštićeni folder i problemi

Imam sljedeću situaciju.

Administracija stranice mi se nalazi u folderu koji je zaštićen putem cpanela opcijom password protected directories.

Do sada je sve normalno funkcioniralo, od danas kada pokusavam u bilo koje polje pri dodavanju recimo novosti upisati link do neke slike (sa http:// dakle direktan link) kada kliknem da dodam novost izbacuje mi 404 error - You don’t have permission to access /administracija/ on this server.

Ako ne stavim direktan link nego samo recimo images/slika.jpg onda normalno sve doda.

Isti sustav za dodavanje sadrzaja koristim na vise stranica na raznim hostovima i ova greska se dogadja samo kod stranica koje su hostane na jednom hosting paketu, druge stranice kod istog hosting providera ali na drugim paketima rade normalno.

Do čega bi ovo moglo biti, čak sam pokušao maknuti zaštitu sa foldera za administraciju i opet se isto događa, kao da se hosting zablesirao…

Do cookia i slicno nije, jer sam pokusavao cistiti, cak je i druga osoba pokusala sa sasvim drugog kompa dodati sadrzaj i isto se dogodi.

Što bi ovo moglo biti i kako rijesiti?

Zanimljivo. Nešto te drugo koči možda, ne vjerujem da taj http utječe jer on je na kraju krajeva obični skup slova kod unosa u bazu. Možda ti se neka funkcija uključuje koji želi napraviti link pošto je http, a server ne podržava tu funkciju.

daj nam pokazi sta ima u .htaccess fajlu

@ Gosaric

hm neznam sto bi moglo biti, radi se o obicnom tinyMCE editoru u kojemu kliknem opciju da dodam sliku, i onda unesem kompletan url do slike… Kada to napravim i pokusam dodati clanak (upisati u bazu) javlja se ona greska… Kada sve to isto napravim bez slike sve normalno radi.

Napominjem da istu skriptu koristim na drugom hostu i sve radi normalno i bez problema

@ Alen

U folderu od administracije ima .htaccess sljedeceg sadrzaja

AuthType Basic
AuthName "admin"
AuthUserFile "/home/xxxxxx/.htpasswds/public_html/domena.com/admin/passwd"
require valid-user

provjeri .htacces u root folderu domene kao i glavne domene posto vidim da se radi o addon domeni isto tako i phpini ako apache ide preko suphp-a ince kontaktiraj hostera da iscita logove apachea i sve ce ti biti jasno

isto je moguce da modsecurity blokira tinyMCE editor…

malo je tesko ovako bez pristupa logovima…

jedino mi jos pada napamet da ukljucis debug ako ga cms podrzava

pogledaj error log u cpanelu …

eto par tipova onako nabrzinu :slight_smile:

u .htaccessu u rootu nema nista, potpuno je prazan.

Gledao sam error logove i cini se da uopce ne biljeze kada dođe do toga. Kao da se nije dogodila nikakva greška.

Uglavnom definitivno je do hostinga, prebacio sam stranicu na drugi hosting paket i tamo sve normalno radi bez ikakvih problema.

Čini se će trebati kontaktirati hosting, da vidim o čemu se radi

Radi se o problemu sa mojim sajtovima, pitao sam hostgator i oni traže longin podatke od admina

[quote=""]Hello,

It appears we will have to log into the admin panel to reproduce this error. Could you please provide us with a login for

http://xxxxxx.com/admin/
?[/quote]

Ne čini li se malo čudno da oni žele upad u moj cms?

Ne. Jer ga jednostavnije mogu pročitati, ali žele biti ljubazni pa uz dozvolu ući. :slight_smile:

hehe, vjerujem da mogu uci i bez da im das podatke :smiley: Stvarno zele izgleda biti ljubazni :smiley:

Pitam se samo kako ce se snaci kad je administracija na hrvatski :smiley:

Dao sam im podatke i pokušao opisat problem. Vidjet čemo što će odgovoriti!

Evo odgovora.

[quote=""]Hello,

I’ve taken a look at
http://www.coolhumor.net/admin
. the page in question was having an issue posting as a result of mod_security rules we have in place on our servers. mod_security monitors website traffic and blocks potentially malicious activity. It was seeing the links to images and movies as something that might be undesirable and block it. I’ve gone ahead and made an exception for this site and it should be working properly now. If you have issues with other sites please let us know, including steps to replicate the issue, and we will take a look at them as well.

Best regards,[/quote]

I dalje ne radi taj site, hm!

Danas i kod mene isti problem.
Odgovorili su mi da je trebalo mod_security ručno podesiti, riješili stvar, i sad je sve OK.

I meni je rješeno.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja