Zašto google domena više nema www, i kako to djeluje na nas?

Primjetila sam da ako ukucam www.google.com da me preusmjeri na google.com, prije to nije bio slučaj, pa me zanima zbog čega je to tako i da li bi i mi trebali koristiti samo domena.com ili koristiti i www u domeni, koje su prednosti i mane ako ih ima, može li neko da pojasni malo to?

Evo prihvatljiv odgovor:

Da nije obratno?

Chrome je promjenu izvrsio i sve domene tako izgledaju, medjutim kad selektujes url stoji kako i treba.

Mislim da još nisu baš sve. Ja sam skužio da kod non-secure domena ne forsira tako jako skrivanje www. Isto tako, na svoje dvije domene sam skužio skrivanje www nedugo nakon što sam aktivirao SSL i nakon što sam ih u Search Console dao u novi domain property (ne URL property kao što se prije radilo).

Točno Tpojka™, :blush: obratno je.
Uglavnom je jedno te isto rezultat dileme iz naslova, a bez www je bolje postavljati duže domene kao takve jer se i ono www ubraja u broj slova nekoj domeni (sa SEO gledišta). :blush:
U svakom slučaju je potrebno podesiti da se otvara samo jedna od te dvije opcije jer su za G to dva različita URL-a.

Ovo smo apsorbirali jednom davno u našem Forumu, nećemo spajat’ topice, stara je tema. :wink: :o:

ja uvijek forsiram bez www i www. verziju redirectam na onu bez www. …

To se može podvesti i pod dozu lijenosti… Svi u address bar kuckaju imena domena bez www čim prije da dođu do željene stranice, mislim da i to ima uticaja

Ne pričamo ovdje o klasičnom preusmjeravanju (odabiru www ili no-www). Dakle, i ja sam primijetio, u zadnje vrijeme Google Chrome skriva www kod domena koje inače imaju www u sebi. Na dvoklik na link, Chrome pokaže http + www + domenu.
nowww www

Druga fotka je sa duplim klikom na URL

2 Likeova

Aaaaa, pa taj google nije normalan. Ovo sa www u browseru je postavka u browseru. Prvo te filaju sa raznim informacijama za SEO i štošta drugo, a onda same njihove aplikacije ti poslije rade najviše problema. Da nisam ovo pročitao, ne znam kad bih primijetio, to je valjda kod najnovije verzije, neki dan mi se uredno prikazivalo. Trenutno više koristim Brave od Chrome-a, testiram, pa sam tek sad vidio Chrome.

Aj, sad opet traži koja je postavka i gdje…:angry:

Evo tko hoće full url u chrome-u:

I nije za one slabijeg srca ili bez viška vremena

Ovo se može promijeniti, ostalo treba paziti. I u ovom članku ima link: https://bugs.chromium.org/p/chromium/issues/detail?id=881410

Ima raznih mišljenja. A za neke stvari su tvrdi i ne izlaze u susret korisnicima. Na google mislim.

Ali ovo što nam Chrome prvotno prikazuje URL bez onog dijela https://www. (da nas ne zamaraju?) :blush: možemo jednostavno - zanemariti, to je samo njihov hir. :wink:
Osobno ih ne bandam previše, koristim FF. :+1: :o:

1 Like