Zasto mi google skida postove sa prve stranice

E ovako, primetio sam da mi se ucestalo postovi rangiraju na prvoj stranici, a nakon par dana ih google obori na 2-4 stranicu.

Obicno kada objavim post, on biva indeksiran sledeceg dana. Nakon sto je post indeksiran, potrebno mu je oko jedno 24-48h da zadovoljavajuce rangiran (Obicno to bude prva stranica).

Postovi mi se na prvoj stranici zadrze oko 2-3 dana nakon cega padnu na nize stranice. Ovo je vec jako pocelo da me iritira. Nemam nesto puno postova,a svega 3 clanka su mi i dalje aktuelni na prvoj stranici. Ne znam kako mogu da uticem na ovo, ako neko moze da me posavetuje ili nesto.

Recimo moj najbolji rangirani post se u relativno kratkom vremesnkom perioud “Prosetao” kroz googlove stranice, te je padao, pa dizao a na kraju se eto nekim cudom stabilizirao na prvoj stranici i dan danas.

To je sasvim normalno, jer google mijenja svoj algoritam non stop. Istraži malo konkurenciju, moguće da oni isto rade neke promjene na web stranicama i poboljšavaju.

Ako pišeš članke samo o temama koje su u trendu, onda postoji mogućnost dok postoji rast trenda da ti stranica bude visoko pozicionirana.

Rješenje je da poboljšavaš svoj content na web stranici kako bi nadmašio konkurenciju, dodaj nešto što oni nemaju kao video npr. itd. Ima tu još dosta stvari, ali ovo ti je što ti mogu besplatno otkriti :slight_smile:

1 Like