Zbog čega nevalja ova klasa za spajanje sa bazom

Dali mi neko može reći zbog čega nevalja ova klasa za spajanje sa bazom?

svi kojima sam pokazo ovu klasu rekli su da nevalja, al niko ne govori zbog čega nevalja.

Hvala na odgovoru!
[indent]____________________
[size=4][color=green]Molim, pripaziti na naslovljavanje tema. Izvorni naslov “php klasa” je preopćenit. Stavljen je naslov prostim copy/pasteanjem dijela posta. Napominjem da ovo nije usluga, već primjer autoru kako bi ga mogao slijediti ubuduće.

  • tsereg[/color][/size][/indent]

Možda je malo nedorađena i nedorađena, ali ako radi ne vidim zašto nebi valjala.

Pa klasa je OK jer radi no ako želiš malo sa više razine pogledati stvari, odnosno razine u kojoj ta klasa nije svijet za sebe već dio veće aplikacije:

Pošto u OOP koristiš php proceduralne metode i prelaziš iz OOP u proceduralan način rada treba biti extra oprezan:).
U praksi OK, ali gledajući sa strane OOP tvoj mysql error nije povezan sa tvojom klasom.
Svaka mysql funkcija bi trebala biti povezana sa instancom tvoje klase odnosno link idendifier.
No iskreno ni sam tako ne radim (to ću morati ispraviti:) jer nebi trebalo biti problema i kod se odmah izvršava poslje querija. Ovo kod nekih drugih metoda je puno važnije recimo kod mysql querija koristiš što je OK.

Ne bi poslje queria izvrišio die, već bih imao posebnu metodu koja bi se aktivirala u slučaju neuspješnog querija i onda ako je sustav postavljen da ispisuje errore tek onda bi došlo do ispisa errora.

I ovaj zadnji switch block bi trebao odvojiti od querija, pa čak i u posebne metode jer ako poželiš iste rezulate vratiti na više naćina svaki put ćeš raditi query na bazu što je nepotrebno.

[quote=“gorrc”]Ne bi poslje queria izvrišio die, već bih imao posebnu metodu koja bi se aktivirala u slučaju neuspješnog querija i onda ako je sustav postavljen da ispisuje errore tek onda bi došlo do ispisa errora.
[/quote]

Možeš li mi reći kako da ovo uradim?

I dali je dobro ovo što sam uradio u konstruktoru ili bi trebao napraviti posebne metode za spajanje sa serverom, bazom i mysql_set_charset.

Hvala!

Ja koristim ovu i super je :smiley:

e moje objašnjanje zašto izbaciti switch case možda i nije tako dobro jer možda baš želiš svaki put spajanje na bazu. Tako da je nemoguće reći šta je OK a šta nije.

A trebao bi spajanje na bazu možda u neku drugu klasu jer ovako svaka instanca klase ti radi query na bazu a to možda nebi htio.
No da ne pričam što ili ne što jer teško je znati što se želi onda je najbolje ići principom jedna klasa jedna namjena, jedna metoda jedna namjena.
]

Eto tako bi nekako to ja izveo a još bi bolje bilo za neke sitnice dodati posebne klase.

[quote=“mahir”]Ja koristim ovu i super je :smiley:

Jel se ti zajebavaš ili ozbiljno?

evo napravio sam novu klasu

Šta mislite dali ovo valja?

Pazi, sve ti to valja ali, nije poanta u tome. Poanta je u tome što OOP programiranje nije zamišljeno da funkcionira na temelju jedne klase, dvije ili tri, već njih 300, 500 ili što ja znam koliko.

I većina ljudi koji ti pokušavaju dati nekakav odgovor tu tvoju klasu gledaju kao dio nekakvog sustava a ti pokušavaš napisasti klasu koja postoji sama za sebe.
Onda ti je u redu i ovo prvo i nemoraš se ništa brinuti.

Znaš zašto nevalja? Zato jer nisi napravio ništa drugo nego PHP funkcije za upravljanje bazom ubacio u svoje funkcije. Ne znam čemu to. Klasa ka takva nema nikakvih grešaka, ali ne služi ni svrsi jer si dodao samo još jedan layer on top. Ako te toliko jebe handlanje baze onda uzmi jedan gotov wrapper i koristi njega, a ti programiraj i radi druge klase pa ih opkaži i pitaj što ti nije jsano ovdje.

http://hr.php.net/pdo

http://phplens.com/lens/adodb/docs-adodb.htm

http://www.ricocheting.com/code/php/mysql-database-class-wrapper-v3

http://jvmultimedia.com/docs/ezsql/ez_sql_help.htm

http://www.phpinsider.com/php/code/SafeSQL/

itd.
Ako ti to nije dovoljno onda proguglaj s Bingom php orm

http://www.bing.com/search?q=php+orm&go=&qs=n&sk=&sc=2-7&form=QBRE

Po meni ne triba izmišljati toplu vodu, PDO je odlična ekstenzija, MySQLi isto.

Ako već želiš raditi wrapper, napravi singleton wrapper koji extenda jednu od ove dvi klase i imaš pristup metodama koji sam nećeš nikad napisati :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja