Čudan USB problem

Pozz,

Pogledajte ovu sliku

Uštekan je USB stick od 4GB, međutim on pokazuje ovaj CD Drive, i 1,85 GB memorije. Probo sam sa puno alata i trazio po netu kako da maknem taj CD Drive i vratim USB na tvorničke postavke. Preuzimanjem mnogo alata i gledanjem tutorijala nisam uspio da ga vratim na početno stanje. Čak mi ni u DISPART ne prikazuje cijeli kapacitet od 4GB nego samo 1,85GB.

Pomagajte :frowning:

Nekoliko pitanja…

  • Kada je zadnji put taj stick pokazivao puni kapacitet?
  • Što se u međuvremenu događalo sa stickom?
  • Jesi li ga probao spojiti na neko drugo računalo?

Jesi ga mozda koristio u bnet-ovom STb-u?

Ništa od navedenog gore, kolegica je posudila nekom liku i vratio ga je ovakvog. Probo sam ga spojit na drugo racunalo i laptop ista stvar. Kao da je neko uzo 2 gb i pretvorio to u CD rom i nikako da se toga rijesim.

Pitam jer se kolegici to dogodilo. Htijela je pustat filmove preko STB-a s USB-a. Kad ga je gurnula, ovaj ga je formatirao i zalockao.I mos se ■■■■■. Sve sam metode probao, hiren, linux, gro kombinacija i nista. Pitaj lika kaj je radio s njim?

1 Like

Prijatelju mi se isti problem dogodia i nisan zna sta je, ali ocito je to sta krcmar kaze, gledala mu je mala neke crtice i usb mi je donia jer se u to ne razumi. Nisan ga moga formatirat, nije se moglo po njemu pisat, doduse pisalo je da je pun, zatrpan, nije bilo nista prostora. Nisan ga moga formatirat, nista. Na kraju ga nisan moga ni ocitat vise. Moguce da je samo pokvaren, ali kaze da ga je samo usteka, pustia krivi crtic, vratia se na back i sve blokalo i nema vise usb-a :slight_smile:

Kaže da ga je pretvorio preko nekog programa nezna ni on kako se zove da mu služi kao CD rom ( jao ), samo neznam zašto CD rom na USB-u jbt led.

Koristio ga je vjerojatno za instalaciju win xp-a preko usb. Imao sam istu situaciju (sam sam to napravio preko nekog programa) i poslje sam rjesio to samo kako i na koji nacin ne sjecam se…

Skini program ChipGenius vidi pid i vid uredjaja i downloaduj firmware sa stranice http://flashboot.ru/iflash/ to bi trebalo rijesiti problem.

1 Like

Hvala, rijesio problem. :joy:

a kako, da znamo i drugi. Hvala :slight_smile:

Bacio stick u tri pm i kupio drugi :stuck_out_tongue:

Problem je sto je to Virtualna particija, uspio sam je maknit sa http://forums.sandisk.com/t5/All-SanDisk-USB-Flash-Drives/To-delete-a-virtual-CD-from-the-USB-Flash/td-p/208322 ali nisam nikako uspio vratit pun kapacitet sticka.

Trenutno isprobavam s ovim programom da vratim ali vidit cemo rezultate kad zavrsi http://prntscr.com/cvy9yr

Ako ikad imate problema s Transcend USB stikovima ovaj tool sve živo popravlja svaki problem bar je meni uspjelo http://www.transcend-info.com/Support/Software-3/

1 Like