12K Impresija u 24h iz Google Discovery-ja

Pozdrav svima,

Biću kratak: Sajt je star 9 mjeseci i nema nikakvih backlinkova. Orjentisan je na prodaju fizickih proizvoda i do ove sedmice nije imao ni jedan post (clanak).

Napravio sam brz research i pronašao dobar keyword da se napravi post.

Post sam napisao uz pomoć ChatGPT i kasnije naravno korektovao.

Dodano je 5-6 fotki koje nisu toliko prisutne na internetu, i napravljen je lijep featured photo.

Post sam ručno indeksirao na GSC i danas ušao da bih zatekao ovo

Google me je iz nekog razloga pogurao na Google Discovery odakle je doslo cca 1k klikova od 12k impresija.

Iskreno, ne znam sta da mislim, ali mi je jako cudno. :slight_smile:

Da li je ovo Google-ov nacin da verifikuje sadrzaj prije nego ga progura na SERP-u?

Ili je one-time luck i uzimajuci u obzir ovaj prognozirani pad me nece vise gurati tamo?

ne vjerujem da ćeš sa novim sajtom često biti u gugle diskaveriju.

ne vjerujem. viđao sam sadržaj u gugl diskaveriju koji uopšte ne rangira dobro na guglu, a bilo je i onih su u top deset na guglu pa naknadno upadnu u gugl diskaveri

pa i ja mislim, ali generalno nisam ni nadao ovom početnom boostu.

Pod utiskom sam da su me gurali tamo sve dok je CTR bio iznad 10%. Čim je opao, prestali su gurati - što itekako ima smisla, bar meni hah

Inače sajt je legit firme, tako da se opet utvrđuje ona teza da Google itekako gura blogove firmi, čak iako su svježi sajt/post

1.5k klikova / 25k impresija

Interesantno je kako se mijenja i ova predikcija, sada je cijeli grafikon u isprekidanim linijama…

3k klikova / 60k impresija

Ekspresno sam izbacio novi post koji je vise fokusiran na fotke, pa cemo vidjeti kako ce to proci. Indeksiran je u GSC i vec ima par klikova, ali pravi benchmark je cetvrti/peti dan sudeci po prvom postu.