2017 kako ste zadovoljni i planovi za 2018?

Kao sto naslov kaze …

Kakva vam je bila 2017 i kakvi su vam planovi u 2018?

U 2017. lagano izlazim iz adult i glavna zarada na netu mi je sada adsense(sajtovi + youtube). Prije sam radio vecinom adult i nesto malo adsense.
Sto se tice zarade, nisu neke cifre u pitanju ali dovoljno da se ode opusteno na more a da se ne gleda svaka para. Cilj koji sam davno zacrtao sto se tice mjesecne zarade ni ove godine nisam postigao ali sam mu sve blize. U 2017 sam naucio bas dosta sto se tice SEO-a.
Nisam pokrenuo ni jedan amazon sajt. Velika ulaganja nisu za mene. Smanjio sam broj aktivnih projekata i sada sam fokusiran samo na dva adsensa sajta. Ne mozes na 100 strana, jer onda imas 100 nikakvih strana. Nema vise rasipanja.

Za 2018 planovi? Pa vise para od adsensa i od youtuba. Bas mi je juce stigla masinica za drvo. Hocu da po ugledu na kanal DM idea(stavljao sam vise puta link) napravim nesto slicno.

Eto ljudi, da u 2018 bude jos bolje! :slight_smile:

4 Likeova

nisam zadovoljan jer nisam nis napravio.

Imam jedan stari site za HR podrucje i taj je napravio sto se od njega ocekuje, iako mislim da mu je to zadnja uspjesna godina. Mislim da je to to. Trebalo bi se dosta ulozit pa da se opet pokrene, no nisam siguran jesam to u stanju odraditi.

Pocetkom godine sam imao plan za jedan Amazon site, potrosio cca tisucu eura na tekstove i ostalo, no nisam ga ni pokrenuo na kraju.

Ove godine u planu je napraviti jedan web shop za HR podrucje.

1 Like

tj. 2018. godine dadadada

Od toga mozes odmah odustat jer ces vjerojatno i tu izgubit lovu…

sto se tice 2017te dobro je pocela, jos bolje se zavrsila, samo je ljetni period bio pasivan skroz, od 2018te ne znam sta mogu ocekivati jer ne znam kako ce poceti

2017ta je naspram 2016te bila u svakom slucaju bolja, napredovalo se jeste ali nedovoljno, sto se tice zarade u 2017 zadovoljan sam, duplo bolja nego 2016ta ali nije ono sto zelim

mogu reci da sam u 2017oj stekao najvise iskustva još od pocetka 2015te kada sam poceo sa internet zaradom, neke stvari su se iskristalisale u mojoj glavi, drugacije razmisljam ali jos nedovoljno jasno hahaha

u 2018oj ocekujem dosta promjena, ali nista pretjerano ne ocekujem, sto se manje nadam veca je vjerovatnoca da ce se desiti hahha

im shit scared to be in the same position next year hahahah

1 Like

zasto mislis? i jos malo znakova…

Ja sam poprilicno zadovoljna s ovom godinom. Odustala sam od starog weba koji mi je postao tlaka za pisat i pokrenula novi koji nakon 6mj zarađuje bolje nego stari web nakon 3 godine. I imam dosta dobru ideju kako cu dovest taj novi web na jos visu razinu. Samo trebam bit manje lijena :slight_smile:

3 Likeova

Zato jer Hrvati nemaju ni za kiflu a kamoli za online shoping plus konkurencije ima na pretek sa puno vecim budzetom za oglasavanje pa i oni propadaju. Hrpa nejasnoca oko zakona i mogucnost za raznorazne kazne plus kupovina preko neta kod nas je jos u povojima. Probaj ali 99% da se neces dobro provesti.

pa imao sam vec jedan profitabilan web shop tak da imam iskustva. Najvise me muci ludo radno vrijeme koje imam pa je tesko uskladiti i ovo, ali smislit cu nesto. Rizik nije prevelik, ulog nije prevelik, a moze se zaraditi.

Moze se zivjeti od web shopa. Problem je u ljudima koji cekaju brzu zaradu i nakon godinu dana odustanu. U svakom biznisu trebas cekati barem dvije godine i tada vidjeti dali se isplati ili ne. Cak i ako krenes sa vecim marketingom, mislim da dodes na isto. Kljucno je vrijeme.
Imam web shop 7 godina i prve dvije bile ocajne, ali znao sam da necu odustati i odjebao sam dva posla jer sam vjerovao u to sto radim…

1 Like

Slučajno znam za tvoj “stari” blog… Čini me sasvim dobar i projekt koji može da donese jake prihode. Nadam se da ćeš nastaviti i na njemu raditi, pa da bude dobar kao i novi :slight_smile:

Što se mene tiče, u 2017. sam ostao bez svojih stranica (rasprodao) pa sam više radio za druge. Srećom, naišao sam na par dobrih poslodavaca sa kojima već duže vrijeme surađujem kontinuirano, bez ikakvih problema. U 2018. očekujem da mi jedan novi web proradi pa da budem opet na AdSense. Nedostaje mi jebemusvenjegovo

1 Like

Portal… to još nisam nijednom ovdje javno napisao :slight_smile:

Beskonačan posao, stalno novi trendovi, borba s oglašivačima, zaposlenicima, planovi manje-više orjentacija na što više vlastitog contenta, bar do 1/3

S AdSense sam tu već 10 godina i mislim da je ON malo zreo za “remont” :grinning:, FB IA, iako trenutno dobro prolazi, mislim da može i bolje, jer ta “novotarija” treba biti dodatno istražena!

Privatni život… šta je to? :grin:

2 Likeova

Teško ti je, razumijem u potpunosti. Par puta pokušao i vidio da ne ide bez tima ljudi, a to povlači još mnoge stvari sa sobom. Teška zarada… Sretno u daljnjem radu.

U portalskom poslu sam vec 15 godina! Nekada si mogao sam i s nule! Eh, ta vremena…

Danas ti (za ozbiljan biznis i konkurentan medij) treba love za početak (solidno) i par zaposlenih, malo srece i… jedna zlica vegete :slight_smile:

1 Like

Poslovno mi je 2017. bila najbolja godina u zivotu i tesko da sljedecih godina budem zaradio blizu toga. Jedan affiliate site je na adwordsu doslovno eksplodirao, BTC je narastao nekih 15x od one cifre na kojoj sam usao tak da se sve poklopilo. U 2018. ocekujem bar 1/3 zarade iz 2017., napraviti par affiliate sajtova dok cekam da mi cryptosi narastu bar duplo, otici na svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju i ljetovat na nekoj dalekoj destinaciji tipa Zanzibar :slight_smile:

1 Like

ODO U NJEMAČKU :joy::joy::joy::joy:

4 Likeova

Uh ja kad izgubim motivaciju za neki projekt, teško da bi se poslije vraćala na njega. A žao mi ga je prodat. Možda jednog dana ali trenutno mi se više isplati ovo malo slobodnog vremena trošiti na novi projekt koji ima puno više potencijala :smiley:

1 Like

Nisam baš radio uopće u 2017. samo ubirao sitne plodove šta sam radio od prije.

U 2018. želim zaradu od 5000 do 8000 kn mjesečno, a da ništa ne radim, nešto malo.

1 Like

Bas malo gledam statistike za prosinac i mogu reci da sam ugodno iznenaden. Zadnje 3 godine prosinac mi je bio najlosiji ili drugi najlosiji mjesec, a ove godine drugi najbolji. Kakvo je stanje kod vas?