508 Resources Limit Reached

Poštovani, imam u zadnje vrijeme problem 508 Resources na sajtu, koji je ujedno webshop za fast food.
I prije je bio webshop i nije bilo problema, sada je došlo do redesigna, nekoliko novih pluginova… i počeo je taj problem. Inače, koristim Woocommerce te jedan sustav za online zaprimanje hrane.
Posto koristim mali hosting paket: 1000 MB prostora 1 TB prometa zanima me da li bi problem riješio sa većim, tipa: KNOX L (10 GB prostora): https://mydataknox.hr/web-hosting/standard-web-hosting-paketi

Ili je potrebno ici na ozbiljnije varijante tipa…VPS i slično.
p.s. promet na sajtu je mali, tako da u tome nije problem.

Provjeri što ti opterećuje hosting. Obično to nije do prostora nego do CPU resursa, neki plugin se vrti po cronu i opterećuje hosting. Npr. wordfence zadnje verzije znaju dovoditi do toga ako je uključen auto scan itd. Provjeri s hostingom pa vidi.

Ovaj paket od ~10 eura godišnje ja nebi uzeo ni za testiranje a kamoli za sajt koji treba da donosi neku zaradu. :smiley:

Problem je vjerovatno do nekog dodatka, teme na sajtu ili i jednog i drugog. Bilo bi poželjno prvo optimizovati šta se može, kao npr slike, bazu, ukloniti dodatke koji nisu neophodni i podesiti keširanje. Trebalo bi nakon toga da radi bolje, ako ne onda uzeti veći paket pa pratiti stanje…

Prvo uzeti bolji host* :joy::joy::joy:
Btw slike nemaju utjecaja na resurse osim na bandwith ali ovo ostalo stoji.

Salu na stranu, uzmes si host na closte.com i imas raketu, a placas samo koliko trosis. Posto kao sto kazes nemas puno posjeta kostat ce te neki sitnis.

Pozz, hvala svima na odgovorima.
Hosting najviše opterećuje WooCommerce a bez njega ne mogu tako da ću na Closete ja mislim, pa vidjeti kako funkcionira.
P.s. planirao sam hosting od nekih 50 e godišnje ne od 10 :slight_smile:
Pošto sajt ima 20 posjeta dnevno te sam mislio da bi navedeni hosting trebao biti i više nego dovoljan…Hvala još jednom na pomoći.

Uzmi VPS, manji paketi nisu skupi, ali će ti dati fleksibilnost da sam ustimas sve. Onda se uz dobru optimizaciju (i servera i wordpressa) ovo hendla bez problema.

Pozz hvala na odg. Da li imas neku preporuku sa VPS.LP

Za “managed” preporučam Knownhost, ali je kod njih najjeftiniji takav VPS 28 dolara mjesečno, što premašuje taj budžet koji si spomenuo.

U tom slučaju možda bolja opcija uzeti unmanaged nizozemski Liteserver. Kod njih imaš VPS već za 5-10€ mjesečno, ali će ti u tom slučaju trebati netko da ti odradi dobar setup u startu. To je možda malo veći trošak, ali je barem trošak jednokratan. Ili do idućeg problema :slight_smile: Bilo kako bilo - na serveru se ne isplati štedjeti par eura mjesečno, pogotovo ako ti je primarna stvar WooCommerce koji papa resurse, ali se pretpostavlja da će biti nešto i prihoda.

unmanaged vps - veesp.com
managed vps - knownsrv.com, coolicehost.com