8 načina kako povećati broj pratitelja na Instagramu

Instagram je jedna od najvećih i najbrže rastućih društvenih mreža današnjice, platforma koja okuplja više od 400 milijuna korisnika, zato ne iznenađuje činjenica kako je glavna tema među Instagram korisnicima broj pratitelja. Ključ svakog uspješnog i kvalitetnog Instagram profila je veliki broj pratitelja, zato donosimo osam načina kako taj broj povećati.

2 Likeova

Ovo sa hashtagovima je potpuni promašaj. Nije bitno staviti najkorištenije hashtagove, nego one od kojih ima koristi. Od hashtaga koji ima milijardu postova nema nikakve koristi jer svakih par sekundi bude neki post s tim hashtagom i u 5 minuta za taj hashtag pod new više nema vaše objave. Bilo bi koristi da vaš post izbaci u hot, a s par lajkova na slici se to sigurno ne bude dogodilo, dok na hashtagu sa 100000 postova bi se već moglo pojaviti u hot i samim tim bi bilo više posjete i lajkova.

1 Like

Neki korisnici će vas zapratiti nazad, a neki ne ali će vaš broj pratitelja rasti i rasti. Ne želite da vaš profil ima previše pratitelja čije praćenje nije uzvraćeno, zato treba maknuti one koji vas ne prate, a vi pratite njih

E ja sam doduse na tom instagramu prestala biti aktivna prije tzv. influencera tj. malo poslije nego sto ga je FB otkupio, tako da sam mozda staromodna, ali ja mislim da je pola članka potpuni promašaj, jer promovira (neuspješne) metode kako doći do fake pratitelja.
Evo po ovom isječku gore, pratiš nekog, lajkaš, pa ako ti on ne vrati ti njega ne pratiš više… Pa gdje to vodi? Ako hoćeš da imaš 5k followera trebaš i ti da pratiš njih 5k?
Tako se ne prave uspješni profili na Instagramu, nego treba da budeš “awesome”, da imaš super fotke, da čak sam kreiraš svoje hashtagove koje ćeš da promoviraš, da učestvuješ na raznim challenge i osvojiš nagradu, da kad postaneš popularan sam organizuješ challenge.

Hashtag #love i #instagood su spam tagovi, ne znače ništa, i tamo niko ne ide da vidi šta ima interesantno.
Postoje communities koji organizuju svaki dan challenge i imaju svoje dinamicne tagove, ovj forum npr. Nije za spammere:

1 Like

Slažem se u potpunosti. Ja imam oko 45k pratitelja a pratim ih par stotina, ako i toliko, samo zato jer kćer uzme moj mobitel i krene lajkat odreda sve koji su mene pratili. To joj je neka fora a rekao sam joj već da to ne radi. Ima 11g

1 Like

Da, pa pratis nekog ko ti se svidja sta radi. Ja sam napustila IG u nedostatku vremena (izmedju ostalog), a bila su to bas lijepa vremena.
Moj konto je bio cisti hobi, nisam imala namjeru da ga “unovcim”.
Evo sad sam bacila pogled, jos uvijek imam isto 45k followers.
Bilo je puno vise, ali mnogi su otisli jer nisam aktivna i nemaju sta slijediti :smiley:
Ali bilo jei bas dosta fake followera , pa sam ih dva puta trijebila nekom aplikacijom.
Nakupili se jer me dva put slijedio Instagram, tj. bila sam njihov suggested user. Treci put sam odbila Instagram kao followera haha. Kad covjek ne razmislja o parama, to je drugaciji pristup :smiley:

Bila inspirativna vremena
Dobila sam i knjigu od njih.
Djeca issvrljala :smiley:

Anyway, ko god hoce da bude zbilja uspjesan na IG, bez spama, mora se tome posvetiti.

PS. Evo nađoh i mejl kad sam zamolila Instagram da me ne slijedi vise

3 Likeova