A007 - Regionalna Alibaba - Todorić

Jel čito ko ovo?

Todorić pokreće novu platformu i želi postati regionalni Alibaba

Ovaj projekt najavio je sam Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, u intervjuu koji je u veljači dao za slovenski Finance.

Koncern Agrokor započeo je realizaciju nove regionalne online platforme A007. Radi se o online kupnji širokog spektra proizvoda i usluga zbog čega je Agrokor krenuo u potragu za stručnjacima različitih profila. Tako se u sklopu natječaja u prvoj fazi traži 12 stručnjaka visoke stručne spreme iz područja logistike i nabave, razvoja i operacija informatičkih tehnologija, digitalnih komunikacija i marketinga te analitičari i dizajneri

Natječaj je otvoren do 3. travnja, a iz Agrokora poručuju kako je strategija projekta A007 postati vodeće mjesto internetske kupnje u regiji, piše tportal.

‘Razvoj projekta A007 počeo je 2014. Riječ je o velikoj regionalnoj platformi e-commerce koja će imati širu ponudu proizvoda i usluga, velik broj uključenih partnera, više pogodnosti te će biti u skladu s najnovijim sigurnosnim standardima i u potpunosti prilagođena potrebama i navikama kupaca’, kazali su za tportal iz Agrokora.

Na platformi već sada radi stotinjak stručnjaka iz svih područja i kompanija cijelog koncerna, a dovršetak projekta planiran je za jesen ove godine.

‘Želimo ponuditi vrhunsko iskustvo internet kupnje kupcima u regiji i zadovoljiti široke potrebe tržišta. Naš tim će projekt razvijati koristeći najsuvremenije svjetske tehnologije i najbolje globalne poslovne prakse u internetskom poslovanju’, poručuju iz Agrokora.

Ovaj projekt najavio je sam Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, u intervjuu koji je u veljači dao za slovenski Finance.

‘Uskoro pokrećemo internetsku platformu koju u radnoj verziji zovemo A007 i koja će imati čitav niz ponuda. Ako budete htjeli u kazalište u Tokiju, moći ćete kod nas lako kupiti kartu. Internetske platforme su trenutačno najskuplje, pogledajte Alibabu. Posve je moguće da upravo to postane najvredniji dio naše grupe. To je potpuno novi segment poslovanja Agrokora’, kazao je Todorić za Finance.

Inače, u protekle dvije godine na razini koncerna uloženo je više od 1,5 milijarde kuna u informatičke tehnologije, kazali su iz Agrokora.

Izvor: Poslovni.hr / tportal.hr

Mišljenja?

EDIT: Inače, u protekle dvije godine na razini koncerna uloženo je više od 1,5 milijarde kuna u informatičke tehnologije, kazali su iz Agrokora.

u svakom slučaju zanimljiva ideja :wink:

Mislim da je ovo manipulacija i čista glupost. Prevara otimanje love…

Oni i da hoće ne mogu napraviti “hrvatsku alibabu” jer:

-Trebali bi sagledati načela na kojima je alibaba napravljena, tko je napravio možda je manje bitno. -
A to je napravio ju je kineski milijunaš za promoviranje kineskog tržišta, dakle da bi kinezi mkogli prodavati na veliko direktno iz tvornica, i otvarati nove tvornice. “otvorio im je vrata u svijet.” - takoreć.

-Hoće li Todorić poticati hrvatsku proizvodnju?
-Hoće li pomagati hrvatima da se promoviraju u svijet sa svojim proizvodima?
-ili će…:
-Naručivati na veliko sa Alibabe udarati 300% maržu i prodavati to hrvatskom narodu, možda i šire?

eto vjerujem da svatko može sam odgovoriti na ova pitanja,

1 Like

Nisam ni čitao sve,ali…
Ima li članak današnji datum? :smiley:

1 Like

Odmah (kad sam vidio članak) sam to išao pogledat, datum je jučerašnji. Poslovni je prvoaprilski članak imao na temu podezmne željeznice u Zagrebu.

EDIT: I ja mislim da od toga ništa. Pitanje je s kojim on to proizvodima misli konkurirat tržištu? Koje tržište napada uopče? Alibabi, svakako, konkurencija u ničemu nemože ni bit.

Javio sam se ali ne odgovaraju.
Možda je problem šta sam tražio plaću unaprijed, ali to je nužno poznavajući kako posluju…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey