AdMaven i Adsense

Pozdrav svima,

Dobio sam preporuku za ovaj forum.

Vlasnik sam sportske web stranice koja dnevno ima minimum 10k sesija. Imam povezan Adsense ali naravno koliko god, na naše zemlje je malo.

Imam ponudu od AdMaven platforme da postavim njihove reklame, odnosno neku Pop reklamu. E sada, to je kao nešto download ili što već. Zanima me, ima li netko iskustvo sa AdMaven platformom, i koliko te njihovi Pop oglasi mogu našteti (da ne dobijem ban kod Adsense)?

Njihov čovjek me uvjerava da ne kršim nikakva pravila i da je njihov Pop odobren.

Pozdrav, dobrodošao na forum !
Google adsense odobrava samo ne smeš da imaš više od 3 iskakajuća pop up-a na sajtu više od toga je zabranjeno. Pročitaj iz ovog linka:

Lično ja, ne bih stavljao zajedno adsense i AdMaven oglase na sajt . Na kraju krajeva AdMaven je napram adsensea mali mikrob hoću reći da ima jako mali broj sajtova koji koriste admaven oglase . Pokušaj sa Mgid oglasima

djavo je u detaljima, adsense razlikuje pop-up i pop-under … popunderi su strogo zabranjeni i zbog njih kaznjavaju sajtove … taj iz ad-mavena moze pricati da su compliant sa googleom ali nisu nego njihovi popunderi nisu vidljivi google reviewerima, zaobilaze kontrole, imaju bypass code zahvaljujuci tomasu iz popadsa koji je to napravio i svima podijelio

If pop-ups are displayed on a site, they may not interfere with site navigation, change user preferences, initiate downloads, or distribute viruses.

Publishers are not permitted to place Google ads on sites that contain or trigger pop-unders.

Additionally, sites using AdSense may not be loaded by any software that triggers pop-ups, modifies browser settings, redirects users to unwanted sites, or otherwise interferes with normal site navigation.

njihovi popunderi nisu vidljivi googleu jer google kaznjava sajtove zbog takvih reklama … kod mozes staviti ali rizikujes da se jednog dana probudis i vidis tvoj sajt crven u webmaster console :smiley: onda skonis te reklame, zalis se na odluku, zatrazis review i ako tri puta zaredom nadju takve reklame (ako si zatrazio review a nisi sklonio reklame) onda ide sajt na hladjenje jedno 2-3 mjeseca ja mislim :smiley:

1 Like

Hvala vam, zato i jesam ovdje!

Njihov čovjek me toliko uvjerovao da pristanem, da uzmem njihove oglase, da mi je odmah postalo sumnjivo.

Imate li predložiti neku drugu mrežu a da nije Ezoic ili Mediavine? Ezoic imao, uništio mi stranicu, Mediavine me odbio zbog malo pregleda iz USA, Kanada itd.

Imam i Adsterru dodanu, tu na 10.000 pregleda zaradim oko 7/8$, i uz AdSense koji mi da na 40.000 pregleda 20e.

Tako neke mreže koje plaćaju i po CPM, a ne samo po kliku. Vidio sam dosta stranica ima Linker?

Hvala još jednom na odgovoru za AdMaven!

1 Like

koji format oglasa od adsterre? ako je popunder onda je ista situacija kao sa admavenom

Koristim normalno Adsterru za oglase unutar posta. Nikakve napadne reklame, i one zabranjene (kocka, za odrasle i slično).

Dobio sam preporuku i za Linker ali ne mogu nigdje pronaći neke druge savjete, mišljenja…

Ispada da bi sa Adsterijom na 40K pregleda imao veću zaradu od Adsensa

Vidim da ljudi ovde na forumu hvale adskeeper. Možda pokušaš s njima. Ne znam nisam gledao niti znam koji s uslovi za prijem za publishera u njihovu mrežu.

Teško da ćeš naći takve i ako ih nađeš pitanje koliko plaćaju po pregledima.
Zaboravih, pitati koliko otprilike imaš posetilaca na sajtu?