Pogledas ovu sliku od @simeon i neke njegove objave vezane za adnow i sve ti je jasno, usput hvala ti od mene jer ne bih dobio motivaciju raditi sa njima da nisam tebe poslusao oko placanja za fiksni cpc i tako neke fazone.
Broj 1 definitivno.
Pogledas ovu sliku od @simeon i neke njegove objave vezane za adnow i sve ti je jasno, usput hvala ti od mene jer ne bih dobio motivaciju raditi sa njima da nisam tebe poslusao oko placanja za fiksni cpc i tako neke fazone.
Broj 1 definitivno.
Da nema korone i da mi je fiksni 0.027 kao prije (trazio sam danas 0.025$ vidjecmeo sta ce reci, trenutno je 0.02$) bio bi taj ecpm na 0.50$, sto je otprilike pet puta jace nego sto google placa
EDIT: 24. aprila sam imao kao sto se vidi na slici 380k impresija sa adnow a platili su 130$. Poredjenja radi, isti dan, sa adsensom je bilo oko 650k impresija a platili su- 80e (znaci manje od 90$)
Gdje si postavio widget? Na kraju članka ili?
Jedan na kraju, jedan u sredini nakon 4. paragrafa i jedan tamo negdje iza 20og paragrafa (ako je dovoljno dug clanka)
probat ću testirati malo
Simke je zahebao i ove malinare što uvoze kineske respiratore 
Ja takodjer svaki dan mijenjam izgled reklama widgeta u editu od tacke A do B malo se igram sa tim i uspjevam ctr drzati oko 1,9% ja sam nakon 7 godina rada sa adsensom i 2 godine mediavenusa evo odlucio sada za adnow, jos sam u nekoj testnoj fazi cekat cu kraj ove corone pa malo pregovarati oko cpc, ali za sada mogu reci da sam poprilicno zadovoljan.
Mjesec dana sam na 0.02$… Imam obzira i ja posto je korona, al reko ajde da pitam za 0.025$ pa ako prodje prodje. Da sam znao da ce biti ovako lagano trazio bih da se vrati na 0.027$ haha
Ide CPC ko djeca iz škole. Koliko na gugl analitici ti je protok ljudi dnevni? Ne mislim na pv ili šta drugo, nego ljudi koji generišu te impresije i to?
P.S. Da li je spomenuti CPC 0,25 samo fiksni i kao takav prihvatljiv za nas jer je posjeta ti domaća, napr. kad bi imao sajt sa posjetom Austrije, Njemačke i Švicarske da li bi mogao zahtjevati veći CPC i isto tako fiksni? Hvala.
Ne mogu ti reic dnevni kad stalno nesto skace… bude od 30-do 250k pregleda…
Ne razumijem ti ovaj drugi dio- cpc je fiksan i 2,5 centa je sad. Da li ce vama dati tako - vjerovatno ne, davace mozda 2 centa ili manje. Sto se stranih zemalja tice posalji im tiket pa vidi, ne znam kako to ide kod njih (meni je uglavnom domaca publika).
Cijena za klik je fixna za sve Balkana ili Austrija svejedno, kod mene je trenutno 0,015…Nisam bas zadovoljan ali nadam se da ce povecati kada bi imao ovako kao @simeon 0,025 bilo bi extra…
Sve mi se vise i vise cini da NISU U PRAVU oni sto kazu: radi posteno, pravi sajt sa svojim sadrzajem, ulazi trud, vrijeme, novac… sve ce se to isplatiti. Nakon ove prevare oko korone meni sajt sa filmovima/serijama radi isto to jest zarada je ista a sajt koji sam godinama samo ulagao i placao za clanke zaradjuje 90% manje.
Jednom sam napisao: ja bi volio da radim posteno ali mi nedaju.
Realno i diler druge zaradi vise nego onaj sto zaradi u plasteniku… Nije da ti neko neda nego ne radis dobro, i onda se prebacujes a ilegalu zato sto su tu vece pare, samo sto tu krades od ovih koje ne vidis pa ti lakse pada
Evo kako to izgleda iz mog ugla, uzecu dva primera, odma da kazem da je meni zao sto je ovo tako ali ovo je istina.
Sajt na kome radi nekoliko cura/zena kuvajmo-blogovski .com (100% njihov sadrzaj) i koji je preko 10 godina star, ima oko 70k mjesecno (https://www.similarweb.com/website/kuvajmo-blogovski.com)
Drugi sajt koji cak i nije nesto popularan i koji je star manje od 2 godine filmovi .me ima posetu preko 2 miliona (https://www.similarweb.com/website/filmovi.me).
Posto imam sajt sa filmovima/serijama znam da ovaj sajt uzme mjesecno minimum 1000$ a ovi vrijedni i posteni za 70k od adsense prije korone max 100$ a sada ni 50$ mjesecno.
Ima u tome istine, nažalost.
burazeru to ti je čista slučajnost … isto bi bilo da si držao apoteku i piljaru … apoteka bi sad eksplodirala … jer se ovaj belaj sa koronom dešava jednom u 100 godina
fora sa filmovima je da je to najlakša i najbrža zarada, najlakše se rangirati u toj niši jer je takav sadržaj tražen …
nije istina da na netu samo prevare uspijevaju … ova korona je sve sjebala ali recimo da nema korone ko ima dovoljno para može krenuti sasvim legalno u affiliate ili dropshipping posao … da registruje firmu, dakle legalno sve sve
napominjem, ko ima dovoljno para … jer se za svaku ozbiljnu priču prži ogroman novac na testiranje, kampanje, A/B, gore dole … i kada se pronađe dobitna kombinacija tek onda kreće ROI …
nepošteno nije jedini način
Probao sam i to, zivim vani pa sam imao pristup i stripe, znaci placanje preko paypal, stripe(kartice) sve zivo. Premium tema, bacio na oglase 2-3k dolara i… nije da nisam prodavao ali to je krvav poso, treba podrska, 5k pitanja svaki dan na face,instagram… znaci mislim na dropshipping.
Tu je isto velika prevara, ljudi sklepaju sajt prodaju nesto sto je realna cijena 100$ za 20$ mjesec dana nakupe lovu i ugase sajt. Takvi sajtovi nicu kao pecurke, nije to ni blizu kao sto izgleda. A tek ako to sve radis posteno pa ono, porez, penzija, zdrastvo, he he druze nemoj to ni pokusavati.
Jeste, jedan je legalan, drugi nelegalan. Niko ovom legalnom ne stopira zaradu il bilo sta- zaradi koliko je zasluzio. Opet se vracamo na ono- covjek koji dila heroin zaradi vise nego onaj sto radi na fabrickoj traci.
Eto zivis vani. Pretpostavljam njemacka. pogledaj moj tutorijal za amazon->ebay… koristi i druge suppliere. Za par mjeseci rada ces vjerovatno doc na 2-3k zarade bez da moras ikome platit da radi ista
70k mjesecno nekoliko njih radi na sajtu, ocito da internet marketing nije za njih, mozda kao hobi.
I