Adobe Edge

LINK

Da čujemo vaše komentare.

Zvuci kao jQuery sa dodanim Adobe bloatom.

Ovako na prvo oko… nasljednik flasha, alata koji je jos uvijek bog i batina u kreiranju interaktivnih sadrzaja za web i izvan njega… alatka uz koju ce se mogucnosti html5-ice (i njegovog offline storagea), css3-ojke i javascripta gurati do krajnjih granica … bogami EDGE :bljesak:

Skida se… pa javim svoj prve dojmove, trenutno gledajuci ove sampleove - MOĆ :kriza:

HTML5 je mrtav.

[color=“White”].[/color]

pojasni :slight_smile:

Ma, duga priča

[color=“White”].[/color]

Zar Apple ne “gura” HTML5 umjesto Flasha, a Apple je veliki dio tržišta, a Adobe mora imati i rezervno riješenje za flash?

Mislim da se ta borba izmedju Applea i Adobea oko Flasha laganini hladi… pogotovo nedavnim izbacivanjem novih alatki od strane Adobea kao sto su Flex, Adobe Digital Publishing Suite i sl.

Nema smrti flashu bez obzira na html5… u biti me najvise zanima sto ce donjeti novi CS6 sto se tice mogucnosti flasha i publishinga opcenito.

Osnovni problem je što se ne shvaća razlika između Flash i HTML.
Pročitao sam neka nastojanja zajednice da bi Flash zamjenili nekom drugom tehnologijom koja bi ušla u specifikaciju HTML. Zar ne bi onda dobili novi Flash?

Flash nije specificiran unutar HTML.Flash je plug-in.
Flash je ocean, ti si plivač.
HTML 5 je bazen u kojem si plivač a baviš se sinkroniziranim plivanjem.
To je usporedba. Nažalost dobar dio ljudi trudi se dokazati, prikazati i ukazati kako je Flash zamjenjiv. Zamjeniti plug-in. Zašto pa to je samo plug-in, nitko ga ne mora koristiti.

Flash je plug in koji se vrti u virtualnoj mašini. Vrti se u svojem okruženju u kojem vrijede njegova pravila.
JS, HTML je okruženje koje je specificirano. Broswer je tehnologija koja na temelju te specifikacije prezentira taj sadržaj.
Jedino Steve Jobs i njegova ekipa to mogu prezentirati pod istu kapu (dobro možda i Gates i njegova ekipa ali on je potpisao primirje nedavno da se napakosti Apple pa ajde nećemo o Microsoftu):slight_smile:

baš lijepo pojašnjeno


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja