Ads.txt Earnings at risk

Earnings at risk - You need to fix some ads.txt file issues to avoid severe impact to your revenue.

Ovo upozorenje mi tuli svaki put kad udjem u Adsense
Ima li tko iskustva da li se poveca zarada kad se postavi taj nesretni ads.txt i ima li to ikakvog smisla

btw trenutno mi je CPC 0.12€, internacionalna publika.

Dodavanjem ads.tx.fajla zarada se s ovim ne povećava ! ovaj fajl ti je napravljen da omogući onlline kupcima da provere validnost prodavaca od kojih kupuju, u svrhu sprečavanja internet prevara.
ads.txt dodavaš u osnovni direktorijum tvog sajta (public.htlm)

Moram priznati da nemam pojma sto to znaci, ne bi li se Guglo trebalo baviti time tko im se oglasava na njihovoj mrezi, a ne ja ili ti?
Mozda jadni nemaju dovoljno resursa…

No ako je istina da se zarada ne povecava stavljem ovoj fajla ja (ili bilo koji drugi publisher) imam ravno 0 razloga da doticni fajl postavim.

Mislim da bi treba da postaviš jer to je gotovo kod svih vlasnika sajtova ( čak i native mreže)

Jedina stvar koja radi ads.xt fajleje ta je da ovlašćuje sve AdSense oglašivače da prikazuju oglase na tvom sajtu.Uz to oglašivač (advester) razmatra ovu funkciju (ads.tx fajl) da bi proverili pouzdanost izdavača (publishera)

Ti kako hoćeš tvoj sajt, tvoji adsense oglsi i na kraju tvoja odluka

Jasno mi je da ne trebam traziti logiku kad je Guglo u pitanju, no ne bi li sama cinjenica da sam postavio Adsense kod na svoju stranicu znacila da sam odobrio Adsense oglasivacima da prikazuju oglase na mom sajtu?
Ili oni misle da je mozda nakakav haker postajno postavio Adsense kod na moj sajt bez mog znanja?
Sto bi se u narodu reklo niđe veze…

Ne oni ne misle tako.

Pazi… ti si partner s Google .Google (adsense) poštuje tebe kao svog partnera (jer delite zaradu) takođe on mora radi svoje zarade da poštuje i advestere. To jest, da im pruži sigurnost prlikom oglašavanja da ovi znaju gde im idu novci kada neko klikne na njihov oglas

Da ne bi sad dublje ti ovde objašanjvao što i kako i zašto jer definitvno ne bi razumeo .Tvoja je odluka dal ćeš fajl postaviti ili nećeš

Jedno se eventualno može desiti da broj oglasa na tvom sajt opadne ako neamš taj ads.txt fajl ( koliko sam čitao po netu)

Ja sam za ads.txt dodala samo onaj plugin, Ads.txt Admin by VideoYield, nije cak ni testiran na zadnjoj verziji Wordpressa ali sve je ok, i najjednostavniji je.

“takođe on mora radi svoje zarade da poštuje i advestere. To jest, da im pruži sigurnost prlikom oglašavanja da ovi znaju gde im idu novci kada neko klikne na njihov oglas”

Ne znam kakve to veze ima sa ads.txt fajlom, pa svatko na svoj sajt stavlja taj fajl,ne stavlja ga Google
A sigurnost svojim adversterima valjda pruzaju prilikom odobravanja adsense racuna za neki sajt, ne vidim kakve to veze ima ads.txt-om

“Da ne bi sad dublje ti ovde objašanjvao što i kako i zašto jer definitvno ne bi razumeo”
Prije ce biti da ni ti ne razumijes, jer nema veze s mozgom
Pozdrav

jesi li primjetila ikakvu razliku u zaradi?

Ja sam tek nedavno aktivirala adsense, a vec sam imala ads.txt plugin zbog Mgida, tako da i ne znam kako je bez njega.

Uglavnom ono što sam ti rekao i pre Dodavanjem ads.tx.fajla zarada se ne povećava U slučaju da ne staviš eventualno može ti dođi do smanjenja broja oglasa na sajtu

Tražio si odgovor odgovor si dobio. I drugi će ti isto ovo potvrditi takođe google zna sve pa proguglaj i sam ćeš videti