Adsens invalid clicks, dvoklik ili što?

Pozdrav svima.

Nakon dosta vremena zanemarivanja stranica zbog drugih obaveza, vraćam se pomalo radu na istima. No, ono čime sam trenutno zaokupirana je abnormalan postotak klikova. Sve je bilo ok do pred mjesec dana - a zanimljivo je da ništa vezano za oglase nije mijenjano na stranicama već gotovo godinu dana.

Postavljeni oglasi su autoads.

Čitam nešto neki dvoklik ili što već. Što je to zapravo i što mi je činiti? Stranice su dosta stare i prirasle mi srcu tako da ne bih željela neki ban ili nešto.

Molim pomoć, savjet, prijedlog… hvala!

čekaj, da li adsense na kraju odbije veliki broj klikova kao invalid ili posjetilac mora dva puta kliknuti na reklamu da bi kliknuo kako treba :smiley: ?

Nemam pojma :slight_smile:

Adsense izvještaj mi za npr. 10 dana na 12 k pregleda pokazuje 217 klikova, a Analytics za isto to razdoblje na isti broj pregleda mi pokazuje 499 klikova.
I jedno i drugo mi je abnormalno.

A koliki ti je CTR na te klikove

Prosječan 0.99 %. Ali po pojedinačnim stranicama varira od 0.20 % do 1.50 %.
Trenutno u čudu gledam u podatak: 2000 pregleda / 120 klikova :astonished:

Ne kuzim sto je neobicno u tom postotku?

Pa ovaj dio mi se ne sviđa …

To je jedan post, a takvih je bilo podosta. Misliš i da je to ok?

Pa to je ctr od 6 posto, nista nerealno. Mozda je netko platio i napravio dobru adwords kampanju koja se kod tebe prikazuje i kupi dosta klikova.

1 Like

Pozdrav,

Dešava li se još nekome da mu ne prikazuje adsense reklame kada neko posjeti stranicu preko facebooka. Kada se stranica otvori direktno ili preko google reklame se uredno prikazuju.

Što je činiti?

Tu ti je vecinom problem da GOOGLE ne moze odrediti koje bi krajnjem posjetiocu reklame prikazali, mogu ti dati par prijedloga kako da probas rjesiti

1 Like

Bio bih ti zahvalan mnogo