Adsense greska, pomoziteee mi ❤️

Zdravo ljudi, nadam se da ce neko ovo videti i znati da mi pomogne… Naime, pre 7 meseci otvorila sam sestri sa posrbnim potrebama YT kanal gde je svakodnevno kuvala, ostvarile smo 2k subova i 4k sati gledanja, a onda je doslo do nase prijave za adsense. Posto nisam znala kaki da se prijavin gledala sam tutorial i tu je momak koji objasnjava rekao da nije vazno da li se prijavljujemo kao fizicko ili pravno lice i ja sam kliknula isto sto i on pravni lice. Kad je doslo do monetizacije trazili su verifikaciju u kojoj treba da se dostve dokumenti firme koju mi NEMAMO, a ja sam kliknula da je imamo… E sad, pisalo je da nije moguće promeniti tu info, ali poslr 300 meilova google adsense nas jr proverio, shvatio da nemamo sredstava za utaju poreza i dozvolio da promenimo lice na individual, sad pokušavam da na taj adsense povežem stari yt kanal, ali non stop odbijaju jer kazu da je novi adsense duplikat (stari sam obrisala jos pre mesec dana), sta da radim? Ima li pomoci?

Kao prvo pokušaj ako nisi skroz obrisala stari adsense nalog , da preko tog e maila koji ti je bio prvi (povezan sa YT) da se uloguješ na adsense nalog aki uspeš pogledaj u “informacije o plaćanju” ---- “Podešavanja” da vidiš koja ti je vrsta naloga. I onda pokušaj da povežeš YT kanal i adsense (stari) nalog

Ako ti javljaju da je duplikat verovatno nisi obrisala stari nalog jer dva adsene naloga (sa istim email adresama čak i različitim ) prema pravilima adsene ne možeš imati.

Malo mi je nejasno :thinking: kako si obrisala stari adsense nalog da li zatvorila idući na opciju “zatvori nalog” ili šta već kakav postupak si izvela.?

Malo sam gore nejasno napisala, pukao mi je tač pa malo brljam, uglavnom, prvo sam doživela nervni slom i poslala 3090 meilova da mi pomognu iz gugla i popto tad nisam dobila odg, pratila sam njihove smernice za gašenja, ušla u acc, payments info, close acc itd potvrdila zašto želim da ga zatvorim itd… 2 dana nakon zatvaranja, google mi je odgovorio, poslao link da se prijavim i da upišem podatke koji su tačni, ja sam se ulogovala, menage tax info i podaci o licima su bili obrisani, ja sam unela podatke o sebi, promenila sa organizacije na individual, poslala poreske informacije i u roku od 1 minut dobila da su info prihvaćene i da je nalog aktivan. Ali sad yt ne želi da se poveže sa tim novim nalogom…

Dajem ti link sa njihovog foruma i njihovih volontera. Pokušaj sa ovim ovde što piše u postu
https://support.google.com/youtube/thread/298745277/i-can-t-connect-my-youtube-channel-with-my-adsense-and-change-adsense-account-to-a-new-one?hl=en

A eventualno možda ti pomogne i ovo
https://support.google.com/youtube/thread/261982474/youtube-won-t-let-me-create-my-channel?hl=en

Takođe pogledaj u adsense nalogu kako ti je postavljen nalog da li “nalog za sadržaj” to jest, za web sajtove ili adsene nalog za YT
podesi ga za YT adsense nalog pa pokušaj onda povezati YT kanal i adsense

Hvala od srca! :white_heart: Pokušaću.

@Tijana_Cvetkovic i sta bi na kraju sa ovim ?? Ako si dosla do rijesenja napiši ga, možda jos nekom pomogne.

1 Like