AdSense i snizavanje cpc-a

Postovanje ekipa ! Napisat cu svoje misljenje i iskustvo sa adsense zaradom na konkretnom primjeru. Naime,na jednoj web stranici mi se desilo da sam 3-4 dana zaredom imao cpc preko 1 euro,a rpm na toj stranici je bio nevjerojatnih 22 eura. Nakon toga,drasticno je pao cpc na 0.17 eura (prijasnji prosjek prije ovog cpc-a od preko 1 euro je bio oko 0.30) . Takodjer mi se i prije ovo desavalo,kao da adsense “ne da” da predjem odredjen iznos dnevne zarade,a kad se ta granica “probije” tada se to vise ne dogadja. Ne znam da li ste me u potpunosti razumjeli,ako jeste napisite svoja iskustva ako ste imali slican slucaj.

Mislim barem bi ti trebao znati pošto se dugo baviš ovim poslom da zarada ovisi o oglašivačima i o tome koliko su oni spremni platiti za klik. Prije Božića su ti vjerojatno bili klikovi od 1 euro pošto su oglašivači trošili jako puno da bi sad nakon nove pali na niske razine. Što je i normalno za početak prvog mjeseca. Inače meni je ovaj Božić totalno podbacio i neki sajtovi su mi bolji bili u 11. mjesecu kad je amerikancima dan zahvalnosti nego za Božić. Dostavi više posjeta pa će ti google “dati”.

Znam ja sve to,ali meni se vec ovo desavalo neovisno o dobu godine, Bozicu i ostalom.

Da i to je ono što sam ti gore objasnio. Konkurencija među oglašivačima nije jednaka tokom cijele godine. Meni je zadnjih tjedan dana dosta loša zarada makar posjete ima ali to je to pomanjkanje oglašivača.