Adsense isplata datum

Pozdrav svima
Malo sam pretrazivao po forumu , i zadnji put se pisalo nekad na ljeto. Ono sto me zanima je datum adsense isplate , do sada je sve bilo tacno u dan ( 21 dignem pare ) , prosli mjesec je dosta dugo trebalo da se zavrsi sa uplatom ali je ipak stiglo , ovaj mjesec se jos uvijek nista ne desava , pa me zanima ima li neki nacin da se primi obavijest od gugla za pocetak isplate ili kada vi inace dobijete novac na racun ?
Inace moja banka je UniCredit u BiH i dosta su brzi sa obradom :slight_smile:
Imam li razloga za brigu , ili sam samo previse paranoican oko toga ?
Hvala

Tek je 21., pomalo, ako nisi kršio pravila Adsensea nemaš razloga za brigu. :slight_smile:

1 Like

Ne ne , ovako vec dugo radim. Samo sto me zanima je li iko vec isplatio jer su mi ti datumi za isplatu bas nekad cudni :confused:

Zasto cudni? Uvijek bude u dan-dva max

1 Like

Nisu do sada nikako 2 mjeseca sastavili da bude na isti dan isplata, ipak je to gugl a neko zivi od toga :slight_smile: Vjerujem dosta ljudi na forumu

Dobiješ e-mail od njih kad ti pošalju pare, kod mene inače e-mail dođe 21. a 22. već mogu dignuti pare…samo opušteno…ja sam imao problema da je banka promjenila korespodentnu banku a nije javila ništa…pa je tu bilo problema ali je google opet našao načina da pošalje pare…zato no sikiriki :wink:

1 Like

Hvala :slight_smile: A samo jos nesto kako da dobijem taj mail ? do sada ga nisam nikako dobio a dugo sam vec na adsenseu. Btw u kojoj si ti banci ?
Inace to sve provjeravam preko dashboarda na adsenseu

Pa dođe ti na e-mail adresu s kojom si se prijavio na adsens…ja sam ti u Raiffaissen…

Nikako do sada to nisam dobio , mozda zato sto sam to napravio 2008 godine ili neki drugi razlog. RF je dobar , ja sam na UniCredit cisto zato sto su i oni okej a i brza je obrada :slight_smile: Javi ako kod tebe ranije krene obrada danas :slight_smile: Bas sam nesto planirao danas sa tom lovom pa sam malo u crnjaku nekom

@Skozerman ako si pocetnik razumijem te u potpunosti isti sam bio prije 4-5 godina :smiley: ali ne moras da brines u par dana uplate otprilike bar meni od 21-23 posalju mail da su poslali uplatu.

Posto prije nisam radio sa Adsensom je li ovo u redu posto nikakv mail nisam dobio? U pitanju je uplata na racun u Raiffeisen banci a nisam naveo korespodentnu banku :slight_smile:

Uredu je to, ma ne navodis ti korespodentnu banku hehe

U redu, hvala :slight_smile:

Mail stigne 21. da su uplatili, a novac dan kasnije bude na računu, bar u mom slučaju. U pitanju je Addiko banka, bivša Hipo

Kada udjes u adsense i u payments i u decembru transakcije ako ti ovako kao kod mene plavim slolvima AUTOMATIC PAYMENT… znači da ti je lova legla ili ce leci kao u mom slucaju sutra ujutru odmah kada vrše uplate… Ako je crnim slovima znači da je pokrenuta transakcija biti ce uskoro-dan-dva

Uplata sutra ujutru i kako to da nikada nisi radio sa adsensom koga lazes :smiley:
EDIT: Sry pomješao sam te sa Enisom Alicem :smiley:

Ja imam jedno pitanjce, da li se AdSense spaja sa racunom u banci ili ? (Ako jeste: Da li se moze spojiti sa onim standardnim racunom u banci, kako to vec da nazovem :stuck_out_tongue: ?)

Odes u banku i zatrazis upute za uplatu iz inozemstva. Dobit ces ime banke swift i iban. U biti sve podatke koje google treba da uradi transakciju. Te pare kao deviza idu prvo na bankovni racun, nakon cega se preusmjeravaju na tvoj “obicni” tekuci racun, u domacoj valuti.

1 Like

Danas sve krenulo i obrada u banci je bila dosta brza nego sto sam ocekivao.
Ono sto sam novo saznao je : ne dobijam mail niti bilo kakvu obavijest o pocetku isplate
A za banke u BiH treba samo devizni račun ( koji je besplatan ) i to je to :slight_smile: Uneses podatke u opcije isplate i to je sav posao oko toga :slight_smile:
Hvala @MuamerWP sto me obradovao jucer :slight_smile:
Sretno svima sa zaradom , ako nekome treba neka pomoc tu sam

ništa brate, uživaj :wink:

1 Like