Adsense - očajna zarada posljednjih dana

Kao što to i kaže naslov teme, zadnjih dana mi je užasno pala zarada. Naime, pao je i CTR i CPC, što je rezultiralo padom zarade na 50 % od dosadašnje. Ne znam kako je kod vas, ali ako se ovako nastavi, morat ću tražiti pravi posao…

Upravo to. Više ni ne pratim AdSense koliko je loše

Počela škola mrgude, biće bolje biće bolje . . a i da nadjes neki posao, ti si makar svestran :smile:

Sve losije i losije, koliko povecas posetu i broj sajtova, tako pada cpc i stalno se tapka u mestu…oktobar, novembar i decembar su uvek bili najbolji meseci pa cemo da vidimo, ako se ovo ne popravi tad i dodje na ono sto je normalno onda je to krenulo nizbrdo skroz…

Meni je standardno loše , ali tako je cijelo ljeto ne samo zadnjih par dana. Takav je domaći adsense, na stranim sajtovima je ok , ali mi većina sajtova imaju balkanski promet.

1 Like

Isti slucaj zanjih 10-15 dana drasticno pala zarada. A sto ovaj gore rece kakve veze ima skola sa adsense zaradom ?

To slobodno mozete zahvaliti Adsense prevarantima, koji sa FB dovode posjetu i navode korisnike da kliknu na reklamu.E pa nece moci, nije Google glup pa da to prolazi - sve ce vam biti gore i gore i na kraju ce AdSense biti ukinut za balkanske zemlje.

1 Like

I prošle godine kralj ljeta bio izuzetno loš. Kod mene danas počele stvari na bolje. Računam da će pred kraj septrembra da se vrati na “normalno” stanje.

1 Like

OVAJ GORE RECE za mrguda posto su njegove stranice sa igricama, i obicno su deca konzumenti te vrste , , e sad posto ih je malo skola uzela pod svoje nemaju bas toliko vremena da udju na omiljene im sajtove sa igricama. moje misljenje . . kuzis? :smile:

Ne kuzim. Slabija posjeta za cca 25 posto nije razlog za uzasno los cpc i ctr.

e ne znam onda :confounded: ti imas najvise iskustva i ako ti se dosad nije desavalo tesko da ce iko od nas znati . . ako mogu nesto da ucinim, da nekako pomognem ne ustrucavaj se tu sam. .

Kod mene je isto lose, domaci sajtovi, turisticki i za oglase, na trecem ozbiljnijem sajtu sa jako solidnom posetom takodje lose. Poseta je opala i ako vidim da je za neke kljucne reci koje su mi bitne sajtovi se drze. Zarada jako losa. Sto rece belmin mozda nam google nesto sprema.

Ja mislim da ce se desiti neke promjene tj. mozda su vec pocele i to nagore…

meni standardno počinje rasti zarada. Kako ide ljeto tako pada pa onda od ljeta raste :).
Jedino mi je u usporedbi s godinom prije zarada manja. Zanimljivo je to sve da - dodao sam nekoliko sajtova, povećao ukupni broj klikova i posjeta a zarada manja. Imam osjećaj da to baš i ne ide na dobro.

1 Like

Pa tako je i meni. Pred godinu dana sam imao upola manje stranica a istu zaradu. Imam osjecaj kao da adsense “ne dozvoljava” da se predje odredjena cifra mjesecno, bez obzira na to koliko ja imam stranica. Zvuci glupo,ali dokazi i statistika upucuju na to.

Facebook ads kao i content marketing tipa Outbrain i Taboola su počeli nagrizati adsense i sve više velikih firmi radije troši na Facebook Ads zbog bolje ciljanosti i targetinga od Adsensa dok se sve više magazina i medijskih firmi se oglašava putem content marketinga poput outbraina i taboole… naravno taj odljev oglašivača znači da manje love se pumpa u adsense i pada zarada. My 2 cents.

1 Like

I ja imam to iskustvo da Adsense održava jednu cifru mjesečno, čak i kad na početku mjeseca ide loše, desi se par dana da nadoknadi sve loše dane, pa zarada bude duplo veća i na kraju mjeseca bude otprilike kao i prošlog… uvećava se postepeno, mislim da Adsense ipak nagradjuje rad. Osim toga, možda da se pokuša varirati tematika sajtova, ako furaš samo jednu oblast, moguće je da si dotakao “plafon”, probaj nešto novo. Možda :slight_smile:

1 Like

Probavam, ali ne sa adsense, bacio sam se u adult vode. Napravio sam jednu test stranicu i ako krene, derem samo po tome.

2 Likeova

Amazon je isto odličan kao alternativa, treba i sa njim raditi.

Tako je, prodaja fizickih proizvoda je odlican izbor. Amazon affiliate sustav je jako solidan, da se zaraditi poprilicne svote.

1 Like