Ajde…ja ću ti pokušati odgovoriti na tvoja pitanja…
Kao prvo da ti kažem da je adsense pooštrio ulazak novih sajtova u adsesne program jako su postali rigorozni. Sadržaj pregleda adsense AI bot u 95% ajd tako da kažem, ono malo se pregleda ručno od strane živog čoveka ( kad negde baš ono…zapne oko sajta al teško se dobija živ čovek za pegled)
Krenimo redo… 80 članaka je nedovoljno za jedan info sajt trebao si barem nabacati 200-300 članaka , naravno koji su indeksirani dobro. Dalje…vidim jako malo imaš članka u svakoj kategoriji oko 10-ak to adsens označava “kao sajt u izradi” a i ovako po meni lično je to jako malo članaka.
Mala digresija… (Ja kad sam pravio novi sajt pre par meseci ubacio sam preko 300 članaka) i svakodnevno dodavao nove 3-4 , sve dok me nije adsens primio
Vidim imaš samo grafički logo na sajt a imena sajta nigde i to može da utiče na prijem
Domen sajta je relativno mlad nema ni mesec dana i to može donekle da utiče na adsens.Obično domen mora biti bar 3 meseca star (neko nepisano pravilo ) i da non stop dodaješ dnevno članke (dok čekaš odobrenje) ponekad ako je domen expired pa ti ga ponovo uzeo može da se primi i ranije ali i ne mora.
Dalje…vidim kao autor stavljaš sebe.Ako već si naprravio poral news onda stavljaš ime portala kao urednika/autora tekstova, ne sebe, obično tako ide pogledaj ostale portale news. Ako staviš sebe onda te adsense tretira kao "sajt napravljen samo za adsesn oglase " a ne novinski medij/sajt. Još njedna greška s tvoje strane za neprijem u adsens
Neke članke sam provukao da vidim da li su AI rađeni koliko su neki online programi pokazali imaš dosta AI ubačaeni elemenata (rečenica) to adsens ne voli .Automatski to je " Low Value Content"
i da.. vidim da si stao s unosom članaka na August 14, 2026 sa takvim tempom nećeš nikad dobiti adsens
widget “Pratite nas” izbaci ili napravi API integraciju jer kad AI bot i bot adsens vidi widget sa nula pratilaca to je još jedan minus za prijem u adsens
Što se tiče slika ne znam kakve koristiš…Ipak, za članke gledaj da uzimaš slike sa free platformi pixabay, unsplash,magnific (bivši freepik) ili da ih AI generišeš nikako slike zaštićene autorskim pravima.Jer to isto google adsens ne voli odbija takve sajtove u startu , a i možeš platiti debelu kaznu za korištenje slike bez dzovole autora. Nazivi slika moraju da nose naziv naslova ili da vuku ka tome kod tebe se spominje neki “balkon” u opisu slike URL LINKA što bi vi u Bosni rekli “niđe veze” sa člankom
Da ne bi smarao previše ..ukratko…Na kraju da dodam i to da adsens od pre godinu dve je uveo plaćanje oglasa po impresijama odnosno CPM modelu plaćanja publishera. Da ti pojednostavim ako nemaš mnogo ljudi sa da ti doalzi na sajt (ili ljudi iz dijaspore) nećeš zaraditi ništa.Adsens ceni i dobijaš veći CPM ako ljudi dolaze preko google pretrage. CPC onaj pravi je otišao u zaborav
od mene toliko nadam se da sam ti pomogao… koliko toliko ako imaš dodatni pitanja pitaj, naću vremena da ti odgovorim