Adsense - pomoc oko isplate

Pozdrav svima,
Nadam se da ne otvaram temu na koju su već dati odgovori jer ih ja nisam uspio naći.
Naime, prešao sam limit od 70€ i sada očekujem ček ali neznam je li bolje prebaciti sredstvo plaćanja dirketno na račun jer prošli (prvi i zadnji) put kada sam dobio ček u vrijednosti 86€ ostalo mi je svega 500 kn a radnik u banci mi je savjetovao da je isplativija dirketna uplata na račun. Sada neznam što mi je činiti i koje sredstvo plaćanja odabrati jer vidim da su mnogi još na čekovima.

Još me zanima obračunava li se kakav porez na uplate.

Unaprijed hvala na odgovorima. :wink:

Ja sam na WU, čisto zbog toga što je lijepo vidjeti izraz lica radnica u Pošti kad vidi da ti Google šalje lovu :smiley:

1 Like

Koliku proviziju uzima WU?
Ovaj u banci kaže da su mi uzeli 12€ (ako se ne varam) jer se ček šalje iz Irske a banka samo 50 kn, znači opet bih ostavo bez tih 12€?

Meni koliko piše na izvještaju od AdSensa toliko i dobijem na WU.

Kod isplate na WU koliko ti piše da si zaradio toliko i dobiješ. WU od tebe ne uzme ni centa. Vjerojatno troškove snosi sam Google. I što je najbolje pare možeš podići siti dan kada ti stigne mail sa MTCN kodom, obično 22.-24. u mjesecu.

Hvala na informaciji, WU račun ne trebam nigdje raditi nego samo u Način plaćanja napišem svoje ime i prezime i u pošti s brojem kojeg mi na mail pošalju podignem novac?

Odes u postu ili banku ispunis svoje podatke zajedno sa osobnom i OIB-om predas teti na salteru

To se moze napraviti i poslije nego sto WU stavim kao primarni nacin placanja?

Ja imam devizni račun u Komercijalnoj i za 70e su mi uzeli 1e proviziju… leglo za 2 dana, banka mi je ispred zgrade pa ono… WU nisam provao jer znam da kad mi fizičko lice šalje novac preko WU porezi su paprano skupi…

najbrzi i najsigurniji transfer novca je preko racuna

@liberty a narocito je siguran za Poreznu,koji te mogu oporezovat kad zele ako primas novce preko racuna u banci. Ista stvar je i sa cekom. Dalje,WU je najbrzi i najsigurniji i najbolji nacin za podizanje adsense zarade,jer dobijes sve do zadnjeg centa. Svaka druga transakcija adaense zarade ,da li cek ili uplata na racun, uzima neku proviziju.

Pa gdje još ima WU bez oib-a? Splitska i Erste od prošlog mjeseca imaju nove obrazce, dakle oni odpadaju…

Kolike svote se oporezuju i koliki postotak?

Kakve veze ima oib ? On sluzi samo za to da dokazes da si to ti,pa ne salje posta obavijest fini za wu transakcije.

Ljudi prag isplate sam sa 150e promenio na 200e i ovako mi je nesto izašlo da je “on hold” … šta trebam da uradim da mi oni tih 200e puste 21. ? Da li je sve okej?

Stavio si isplatu na čekanje, samo to odčekiraj i pare će doći idućeg mjeseca 21.

Kako i gde se to radi?

Pretpostavljam da si tražio pa nisi mogao pronaći, možda je nešto od spomenutog https://support.google.com/adsense/answer/1714364?hl=en