Adsense prebacivanje na poslovni račun?

Ekipo,

Prijatelj mi osniva doo pa me zanima kakva je procedura za adsense. Do sad je primao lovu normalno na tekući račun ali knjigovođa mu je rekla kako sad to mora prebaciti pod poslovni račun.

E sad, nije valjda da treba aktualni profil jednostavno izbrisati pa ponovno kreirati? Je li npr može jednostavno da pod isplate navede taj poslovni račun i da to bude to?

Uglavnom ga je strah da kad pobriše da opet treba čekati nekoliko tjedana, a tu bi zaista izgubio mnogo. Da dođe onaj kod ili kako se to već zove, a isto ga je strah kako je ova aktualni profil jako dobro naštiman s obzirom da je star osam godina pa i da se tu gubi dosta toga.

Može pomoć oko toga? Hvala!

1 Like

Jesmo brzi mi na ovom forumu :grinning_face_with_smiling_eyes:
Da ne bi ja trunio,evo google zna sve

A kako promeniti privatni nalog na adsense za biznis nalog pogledaj ovde

Hvala ti za ovaj dio. Puno si pomogao! :slight_smile:

E sad, što kažeš za tu foru da se ne mijenja ništa osim da se samo postavi taj novi poslovni račun?

Hoće li adsense zarada sjesti bez problema na taj poslovni račun? Najviše ga brine ovo kako je to dugoročni proces i onda je užas ako mu prođe neki period koji bi imao puno čitanosti… baš zeznuta situacija.

Hvala puno na pomoći

Pa sad ne znam koliko je to dugoročan proces , pretpostavljam da u roku par dana odobre biznis nalog.

Što se tiče zatvaranje ličnog naloga mislim da bi trebalo da se prvo isplati sav novac (granični iznos isplate adsesne) sa ličnog pa da se onda zatvori (pazi nisam siguran 100%)

Dali će zarada sjesti? Ako pravilno zatvori se lični nalog (račun) i otvoriš biznis (kad i ako ti odobre) uplate će sigurno leći na taj biznis račun
Na kraju krajeva pošto je ovo malo pipava tema a ne bih nešto da se iskomplikuje postavi pitanje na adsense forumu
https://support.google.com/adsense/community?hl=en

siguran sam da će neko od gogole volontera ( koji su jako stručni) pomoći tačnije i preciznije nego ja ili neko drugi s foruma

ja sam se registrovao kao preduzetnik i samo prebacio adsens na poslovni nalog

Nisi me shvatio čini mi se. On ne bi brisao ovaj adsense nalog nego bi samo u postavkama stavio da isplata odmah ide na taj novi poslovni račun koji ionako mora otvoriti.

Jel bi to moglo proći ili bi se stvorio problem nepotrebni?

Mislim da će biti dovoljno da promeniš račun i umesto imena dodas naziv firme i adresu iste.

1 Like

dovoljno je to, bez problema

1 Like

Samo da znaš po adsense pravilu publihser ima pravo da ima samo jedan nalog (račun) otvoren

Zna to, pa ne bi ni imao više od jednog. Ono što hoće kolega je samo da makne aktualni račun (Tekući) na koji ide isplata te da tu postavi novi račun (poslovni) i to je to.

1 Like

samo odradi tako i nece bit nikakvih problema… barem meni nije bilo i onima koje znam

1 Like

Imaš Business account na AdSense profilu, tamo prebaciš isplate kada ga dodaš.

AdSense zatim obračuna koliko ti je ostalo na ličnom i to ti pošalje na račun, sve korektno.

Zatim nastavi zbrajati na Business računu.

Dobićeš email u medjuvremenu da ti je “disabled” privatni račun, pa se nemoj prepasti, to im je čisto forma da se zna koji račun je funkcionalan (ier neko iz Helpa rucno “sviča” account, nije masina koliko sam primjetio).

Godinama već radimo isplate na firmu, iz istog razloga, “knjigovodja naredio” :slight_smile:

1 Like