Adsense prevara ili?

Pozdrav imam jedno pitanje. Naišao sam na sajt http://expresno.info/ I mnogo često mi dođe bilo gde da kliknem kao da sam klikno na adsense oglas ili ako iskoci facebook popup i bilo gde da kliknem na njeg isto kao da sam klikno na adsense oglas. Da li neko zna o čemu se radi?

Da,klasicna prevara korisnika koja rezultira adsense banom na kraju.

Da li se kako može otkrini o kojoj skripti se radi. Ali ovaj sajt to radi vec vise od pola godine

Adsense je legalan, neki redirekt kad ulazis sa FB-a je prevara, ali ne sa Adsenseom.

kako se mogu ovakve stvari prijaviti? (EDIT: nvm na reklami je X s opcijama)
budala još spama po fejs grupama s tim
http://narodnozdravljee.blogspot.ba/2015/11/izlijecite-upalu-grla-i-krajnika-za.html

Prijaviš i nastaviš dalje.

Imaš takvi koliko hoćeš po fb-u…

ja zaista ne znam zašto ljudi troše toliko energije da

• naprave adsense nalog
  • naprave stealth facebook nalog preko kojeg će spamati i dovlačiti posjetu na te stranice sa popupom
  • moliti boga da im prođe isplata jer je 90% šanse da će im banovati nalog
  • ukoliko facebook flagga domenu, valja kupovati drugu i sve ponovo
  • treba paziti na vremenski raspon objava da ne bi popili ban na fejsbuku
  • ako im isplate, isplate im 200-300 e MAKS i svaka naredna isplata je duplo rizičnija od prethodne

umjesto toga, kada bi svu tu energiju usmjerili na 2-3 mjeseca aktivnog programiranja u angularu ili laravelu, vjerujem da bi kao juniori mogli naći remote posao s kojim bi zarađivali najmanje 5-6 x trenutne zarade

ali eto, voli balkanac da ima osjećaj da je nekoga z-a-jebao pa makar i drastično manje zarađivao :smiley:

2 Likeova

Sve si u pravu, ali zar stvarno misliš da se iza ovog krije “obični” ili jedan čovjek?

poprilično sam siguran, prije 5-6 godina je to bilo uigrano i mnogi su se obogatili … sada je to lešinarenje

Sad je još usavršeno. Preko Fb kad se uđe na sajt samo pucaju reklame nikako da stanu :upside_down_face:

1 Like

Imaju jaku stranicu na Facebooku i umesto legalno da rade oni se zezaju sa ovakvim prevarama. :man_shrugging: