Adsense vrijeme bana?

Pozdrav;
Neću da duljim pa želim odmah preći na stvar. Koliko vremena će trebat google adsensu da me banuje ukoliko budem klikao na svoje reklame neprestano sa iste ip adrese na kojoj je registrovan account? Drugo pitanje, da li ću kasnije moći dobit unban ako kažem da mi je neko drugi bio na računaru i klikao na moje oglase?
Unaprijed sam vam zahvalan na odgovorima.

Prvo će te pustiti jedan period i onda će ti zaustaviti isplatu. Kada dobiješ bananu neće se obazirati na tvog prijatelja kao ni na činjenicu da ti je bio na računalu, jer može on klikati i sa nekog drugog a da ti dobiješ bananu.
Naravno, prvo će te upozoriti na te radnje pa ako nastavite nema kasnije ja ovo ja ono, ili nisam znao.

Da li ima neki način da dobijem bananu odmah bez upozorenja bez ičeg?

Kakva su to to pitanja? Imaš TOS pa pročitaj. Imaju ti pravo dati bananu bez upozorenja. Ne znam zbog čega ispituješ taj teritorij, ali ti je moj savjet za se držiš pravila i ne pokušavaš zaraditi na silu.
Kada jednom dobiješ ban teško ćeš vratiti account

Nije ti to Counter-Strike da te ban, unban za takve stvari. Jednom kad dobiješ ban, možeš se pozdraviš, retki su oni koji su uspeli da povrate adsense nalog. Nemoj da se oslanjaš na upozorenja, ne dobijaju svi upozorenja. Za takve stvari sigurno nećeš dobiti upozorenje a ban ćeš dobiti par dana pre isplate.

Prva stvar je što ti se ti klikovi niti ne računaju. Nemoj očekivati da ako 1000 puta klikneš da će ti ne računu biti 1000x3 centa, biti će ti 0.00 prihoda tako da ne vidim smisao toga.

Moguće da te neće ni banati ili će ti banati samo domenu.

Ma decko zeli nekom drugom da sjebe nalog (pretpostavka)

To i može ali nekom tko je tek krenuo sa tim, tako su meni uradili. Ako je pak nalog stariji odnosno jači onda će teško jer se takvi klikovi prijave Adsense timu koji onda malo bolje pazi i sređuje stvari.

Konkurencija je čudo :smiley: Inače kao što je već rečeno, svaka aktivnost se prati kao i nanošenje štete namerno ili putem skripti, onaj ko ima duže vremena AdSense neće imati problema (trajna suspenzija naloga), a drugo kao što sam već rekao aktivnost tj. analitika je odlična u pozadini pa tako nagli skok klikova na jednu ili više pozicija sa iste IP adrese može dovesti do problema webmaster-u ali ne i trajnu suspenziju naloga, već proveru odakle i zašto.

Blagi pokušaj BlackHat metode kako doci do novca ili kako s***■■■■■ konkurenciju ili pak pakost… zavist… Mislim da tema treba da se zatvori…

Moze klikati mjesec kad gugl sa jedne IP adrese prihvata samo 1 klik :slight_smile:

Meni je neko iz inostranstva klikao svaki dan po 180 puta na reklamu i dobio sam ban! Pisao sam im ali ne vredi.

Ne banuju inace ceo nalog nego samo taj domen ali meni je to bila treca greska i cao!

Mislim da je vrlo moguće… Meni su, naime par mjeseci za redom umanjivali zaradu za 15 do čak 30 €. Jedino objašnjenje koje mi pada na pamet da je netko uporno klikao i klikao, ali su ga ovi iz Googla skužili i samo bi mi umanjili zaradu za taj mjesec u tolikom iznosu. Uglavnom u zadnje vrijeme mi korigiraju zaradu za par centi, ali to je zanemarivo i normalno :relaxed: