Adsense zarada drastično pala u siječnju, normalnost ili ne?

Znači doživljavam mini šok jer sam u velikim financijskim problemima trenutno pa mi je ovo super pomoć. Google adsense mi se upalio 5-6. studenog i vidim solidno krenula zarada, na kraju mjeseca uspio 190€ uzeti što je odlično. Kroz prosinac još bolje i sad čekam 21-22 u mjesecu da dobijem 300€ za posljednji mjesec.

I kad ono pad… Ponadao se da ću doći na 350-360€, ali zadnja 3-4 dana u prosincu je bilo katastrofalno. I sad se nastavio taj trend, do sredine siječnja jedva imam 45€, tako da sumnjam da ću drugi dio mjeseca doći do 100€.

Zanima me jel imate iskustva s tim i je li normalno da je tako malo u siječnju? Kolega jedan kaže da je to daleko najgori mjesec jer rade nekakve promjene. Također kaže da mogu računati na zaradu koja je bila u studenom, dakle najmanje 200€ od toga.

To je uobičajeno. Vecina agencija ulozi najvise novca u kampanje tokom Prosinca radi Bozicnih ponuda. U Sijecnju se ne promovira toliko i zato dolazi do pada zarade na adsense-u.

I broj posjeta stranici? Jel pao? Koja je tema weba? Kuglice za bor? :slight_smile:

Imao sam problema sa brojacem pa je google analytics pokazivao malo vece brojke nego inace.

Cak mi je bounce rate bio nemogucih 0,07 ali su sad popravili.

Nije problem u posjeti, ja dnevno bez problema nabijem po 20 tisuca pregleda vec ocito je da sijecanj uvijek tako padne.

pala je zarada svima. Najgore sto sam se ja na pravu usrao, jer sam radio neke preinake u dizajnu i podesavao svoj wp, s wp cache pluginima itd, i onda sam se na prvu pomislio da nisam nesto sjebo prikazivanje oglasa. Al citajuci po forumima vidim da je svima 1. mj katastrofa. Meni je opala zarada za 30-40 posto u odnosu na prethodne mjesece

Inace ovako uvijek bude tamo negdje do Travnja. Nakon Travnja ponovno se agenciju pocinju sve vise i vise oglasavati jer logicno dolazi ljeto

Istina, al nikad ovako, bas sam usporedjivao unazad 2 godine, ovo mi je do sad najlosiji mjesec a posjete vece u odnosu na prethodne dvije godine… Domaci posjetitelji…

Ako te tješi ne treba 100 za isplatu nego 70 E. Svima tako padne u prvom mjesecu zarada, drugi mjesec će vjerojatno isto biti loš, trebalo bi se oporavljati od trečeg pa na dalje mada nema pravila.

Hvala na pomoći. Stvarno sam se ponadao da mogu uvijek računati kako će od adsensa biti 300€ :smiley:

Opaki pad na guzicu…

1 i 2 mjesec padnu na jedno 50-60 % uobičajene zarade. Velike firme tada rade planiranje i rebalans financiranja za marketinških kampanje.

Same here , 17 dan januara ali RPM i dalje pada i nema nikakvog napretka na tom polju .
Probao sam cak i neke varijacije sa reklamama ali nista mi nije pomoglo , jedino sto ostaje je da cekam da se to popravi .

U medjuvremenu kolega je imao naravno isti problem pa je uradio ovo
MY ADS > AD BALANCE > AD FILL RATE stavio na 50 % i malo mu se popravilo stanje :slight_smile:

To je klasika već, i na youtube i na adsense mi redovito padne zarada pocetkom godine

Preludo je ovo. Meni jučer bez problema bilo lijepih 8.24eura nakon dugo vremena. A u ovom trenutku je jedva na 3.76 €.

Nasmijao sam jednog prijatelja kad sam mu rekao da sam u prosincu uzeo 300€. Znači ima ekipe koja od adsensa uzima strašnu lovu? Recimo 1000€ mjesečno? :smiley:

Kako je moguće doći do toga heh. Valjda ću siječanj zaokružiti na 100€, a trenutno mi je na 66.

ah treba puno srece imat… evo mene je pogodio ovaj mjesec… izdao sam update za jednu android igru, i bio je pun pogodak!
ovaj mjesec sam do sada oko 800€ pogodio (zasad) + ce do kraja mjeseca i biti oko 600€ od yt :slight_smile:
naravno, bavim se ovim vec oko 2 godine, na pocetku je dosta sporije islo.

Meni taman krenuli vidro snimci konstantno da se gledaju na YT ali dzaba kad je 1/5 monetizovana…A postotak klikova na monetizovane klipove odlicnih 4% al dzaba kad je mali broj reklama… :slight_smile:

Meni je pak super ovaj mjesec za sad. I iz nekog razloga mi je CTR se poduplao u odnosu na inace tako da se ne mogu pozalit.

Meni kao i uvijek upola losije a i amazon prodaja je stala.

20.000 vise pregleda nego u decembru (statistika za prvih 15 dana decembar/januar) a zarada 50% manja.

Mozda imas dobru nisu za januar pa ti se prikazuju dobre reklame na sajtu :slight_smile: Nadam se da ce ti tako i ostati

Iskren da budem , samo cekam kada ce proci ovo jer ubija svaku mogucu motivaciju za rad. Pogotovo kada mislis da te krenulo kako treba, onda ti se desi januar ,bljak

Pa moguce, nakon blagdana i prezderavanja ljude zanimaju teme vezane za zdrav zivot :smiley:

2 Likeova