Nemam ad menager nego običan adsens nalog i pad je ovaj mjesec u odnosu ma prošli evidentan. Gotovo pa 40 posto
Tako otprilike je i kod mene što se tiče % u zadnjih 7 dana , bojim se da takav “trend” se ne nastavi.
Znam da je leto i da je sezona manje ljudi visi na netu . Ali pad odjednom ili baš drastičan pad ,mislim da nije do naših sajtova , postaviki oglasa ili posetilaca već do gogoleovih (pretpostavljam -ne mora značiti ) nekih tajnih bug-ova za koje opet neće ništa da govore .
Kontam da je i do doba godine. Generalno u avgustu je sve u padu. Imamo klijente kojima je i prodaja na sajtovima opala po 40 posto. Znači šop je u pitanju. Tako da biće bolje već sljedećeg mjeseca
Kod mene je zarada užas, doslovno. 0.02 € (čak i manje) po kliku je sramota za Gugl i za oglašavanje, generalno.
Dobro je… nisam jedini znači ima nas… kome je zarada ni za kifle.!
Ne znam al ovo je baš što kažeš više nego sramota . Ajd adsense da daje manje nego sad i ad manager daje kao adsense mada bi trebao da izvlači jače oglase CPC
Ma ajde de… nekako može se “progutati” mal CPC za ove naše balkanske državice razumem to donekle stipse su ovi naši advesteri. Ali…
Nekada mi se znalo desiti da iz Nemačke,Austrije , Šivce, ili neke od EU zemalja dobijem po 1-1.5€ po kliku (ne baš stalno ali ih bude) .A sad oko 0.35centi evra iz istih tih zemalja meni dođe da što kažu, **spalim adsense (ad manager) račun/nalog ** (da mogu da je od papira) kad ovako bedno “daje”
Raznmišljam ako ovako nastavi… da napravim logo… umesto logoa na sajtu da napravim prosjačku ruku ovako nešto…
Ja ovo zaradim za 3-4 sata…
Nek si se ti nama pohvalio…
Nisam mogao da odolim…
Ne znam evo ovako je već godinu i 4 mjeseca, od kako su one IA ukinute. Do tad je posjeta bila preko IA sa FB, na web je išlo skroz malo ljudi, i ta mi zarada nije ni bila bitna, nego ona sa FB. I Kad je IA prestao, niti jedna moja objava nije se mogla otvarati u web pregledniku, valjda kako sam imala Litespeed, pa su mi API poremetili nakon obustave IA. Uglavnom, tek nakon mjesec sam deinstalirala LiteSpeed i objave su poceli ici normalno. E onda je dosla nova Analitika, koja prikazuje manji broj posjeta, ali ni to mi nije bio problem nego mi je problem sto se Adsense zarada nikad nije povecala, bez obzira na posjetu. Ni po analitici, ne bude nikad manje od barem hiljadu, dvije posjete, pa do 4-5k samo, niti jedna objava nije otisla viralno iako su neke podijeljene po par hiljada puta. A dnevna zarada ne prelazi 20 centi.
To onda nešto nije uredu toliku posetu ako imaš dnevno na sajtu trebalo bi da ti donese više mnogo više od 20 centi.
Pokušavaj da izbaciš blokiraš oglase/reklame gde ih ima mnogo na tvom sajtu. To možeš uraditi tako što kopiraš link reklame pa nađeš ime sajta na koji vodi reklama zatim u adsesneu u tabu “safety brand” blokiraš oglase koji imaju jako mnogo reklama tako omogućavaš da daš prostor ostalim reklamama da se pojave. na primer od 30 oglasa neke kompanije ostaviš aktivno 3 ili 2
Promeni dimenzije reklama ili mesta pa vidi učinak, naravno gledaj da ti j e sajt brz i da više privlačiš publiku sa google organic poseta.
Bili su mi automatski od adsensa, jedan od mgid-a i nakon objave od native media. Sad sam onemogucila automatske za adsense, stavila sam mgid, i to sad prije Adsensa, ranije je uvijek Adsense bio prvi. Od Adsensa sam stavila 2 i ubacila sam mali oglas od Native media pred kraj objave. svaštaraš
Meni jucer pad 40%, a na primarnom sajtu mi ne ucitava klikove. Zarada stoji ali pad rpma i zarade, klikovi pise 0…
Ma kladim se u život (što kažu) da su opet ovi iz adsensea nešto pokvarili ko ono pre par meseci s početka godine
Ne znam meni do jucer je bilo sve ok, jucer taj drastican pad i ne prikazuje klikove na glavnom sajtu.
Meni je tako na ad manager (koji koristi adsense kod) sve bilo super. Ništa čačkao nisam i odjednom samo PAAAFFF! zarada pade ko klada dole!
Evo već 7 dana se kilavi mislim da ču ovaj mesec sigurno imati i za 50% manju zaradu u odnosnu na prošli mesec/zaradu
Evo i danas i jucer isto katastrofa, vidim na ovom im forumu desava se jos nekim.
Cudan je taj adsense, meni je cak nesto bolje zadnjih 7 dana kako je bilo od 2. Mjeseca do sada, pred 5 dana se cak digla zarada i do 300 posto onda opet lagani pad ali bolje nego prije tjedan dana s tim da je broj posjete manje vise stalno isti
Vidiš…kod tebe je totalno suprotno od nas sa foruma kolega koji imamo adsense i ad manager ali i kod ostalih publishera u svetu.
Možda te sustigne kasnije malo ovaj “cool” CPC I RPM da se zalediš od stra`a
Kod mene lično , ovo je postalo hah… kako bi rekao više žalosno gledati ovakav CPC i RPM a kamo li imati.