A ja upravo testiram nešto, na jednom sajtu sam u potpunosti maknuo reklame pa da vidim hoće li se što pozitivno dogoditi. Za sada praktički ne vidim nekakve rezultate, ca. 3% su ljudi duže na stranici što i nije neka ekstra brojka…
Ako ne vidim nekakve posebno bolje rezultate, vjerojatno ću ponovno uključiti oglase. Iako je sada mal promet po stranicama, zašto ne zaraditi dodatnih 50-60 eura mjesečno…
Evo pre neki dan adsense je dodao-objavio novi format reklame (oglasa) "intent links " ili kako ih nazvaše “oglasi na osnovu namera”
Mene ove “nove” adsens oglasi podsećaju na nekadašnji infolinks. Samo malo savremenije i ali gotovo na isti fazon rade. Kolege koji imaju starije sajtove ,koji duže rade na internetu, se sigurno sećaju te publisher/advester mreže , mislim da je i danas ona aktivna.
O njima možete pročitati ovde:
a kako u praksi to izgleda imate ovde da vidite:
Nalaze se u delu autoads podešavanja (da ne zaboravim napisati)
Verovatno će nekima od vas ovakve reklame barem malo poboljšati zaradu udio zarade u ovim oglasima je 51% vama ostatak googleu.
Eto ja neki dan probao ponovo aktivirati AdSense ali su me iz nekog razloga koji je poznat samo njima, odbili. Adsense je već bio na toj web stranici pred cca 6 mjeseci i sad odjednom stranica više nije pogodna za AdSense a apsolutno ništa nisam mijenjao. Zanimljivo.
Da ti dam odgovor na ovo pitanje-problem a i ostalima… Tvoj adsense nalog/račun bio je neaktivan 6 meseci i onda je automatski bio deaktiviran (ne ukinut)
imaš ovde o čemu je reč
@Goci moguće da se nismo razumjeli - moj adsense account je stalno aktivan ali su, nakon što sam uklonio reklame pred cca 6 mjeseci, sada trazili ponovni review sajta i odjednom moj sajt više nije dovoljno dobar da se na njemu prikazuje adsense.
A tako znači sorry nismo se razumeli da tačno! Verovatno tada kada si prvi put podnosio zahtev za adsense (pretpostavljam pre više godina) važila jedna pravila sada drruga.
Ja bi pokušao opet.!
Uz napomenu njima ako ima gde da se “prikači” uz ponovni zahtev, kako je nekada sajt mogao da prikaziva reklame/oglase a sad ne može iako nije prekšio ni jedno pravilo adsnsea samo je bio neaktivan.Tako nekako bi sastavio pitanje
@Goci stvar je u tome da je taj isti sajt pred 7-8 mjeseci kada sam se ja odlucio na njega postaviti adsense normalno prosao review. Od tada nije nista mijenjano i sada, gle cuda, ne prolazi.
Ne čudi me…tvoj problem. Bio sam svedok kod jednog sajta (online magazina) gde su im odobrli adsense da bi samo posle 7 dana im jednostavno ukinuli nalog (račun)! Iako sajt nit je imao nešto mnogo posetilaca (tek krenuli) niti su imali nekakvih kršenja pravila. Njima su naveli razlog gašenja računa kaooo nevažeći saobraćaj.
Čini mi se da google naročito adsense postaje ovih zadnjim meseci postaje polako pravo smeće od mreže .Polako kao da gube kompas u svemu pa i u adsenseu (i ad manageru). Iskreno, govoreći meni ovaj google posebno adsense više nije jasan po mnogim pitanjima.
Iako imaju gomilu problema tehničke prirode (naročito zadnji 2 meseca adsens) za koje jednostavno ne žele da javno objave i da priznaju da imaju bug ili da ne znaju “da naštimaju” third party cookie
Umesto da ubrzano rešavaju to, oni i dalje guraju neke besmislene već kod drugih više manje isprobane metode i formate oglasa (reklama) te lickaju - ulepšavaju UI.
Ne znam kako je kod drugih al ovo je neizdrž što bi rekli sa cenom CPC ja sam na ad manageru. Cena CPC mi se bukvalno prepolovila i sistem očigledno ima bug ili zaj.eban.ciju sa third party cookie . jer nemoguće da ad manager ne može da izvuče bolju cenu oglasa (preko servera) od običnih adsense reklama.
Nesto se cudno sa njima desava meni su odbili sajt pod izgovorom ne ispunjava uslove…sve originalni tekstovi oko 40 tak, tehnicki sve ok nije bilo puno posjete novi sajt je u pitanju
1. Posjeta Obratite pažnju na vaš promet, nema se šta aplicirati za adsense, ako nemaš prometa, nisu oni debili da prihvate nekog ko prije par godina bez prometa. Ako ti posjeta nije relevantna prije zahtjeva za odobrenje i poslije, ne poklapa se, dobit ćeš limit na reklame, jer sumnjaju u tvoj promet, onda moraš imati konstantan promet i kroz period ti vraćaju reklame procentualno. 2. Orginalan sadržaj i slike Ne možeš sa praznim stranicama, koje nemaju sadrzaja tj text-a dovoljno aplicirati za adsens. Trebaš se potruditi, da je sadrzaj vezan za kategoriju sajta i da adsens te može svrstati u neku grupu. Ne možeš biti drobilica, to kad odobre radi šta hoćeš. 3. Imati Kontakt, Privacy P., About us … da “ispadneš” transparentan ko si i šta si … radi reda 4. Ako imaš posjete sa gugla, stabilniji si, imaš posjetu mix fb i gugl, veća šansa da ćeš biti stabilan bez zajebancija 5. Plaćena tema WP, mislim da dosta igra ulogu, ako izgleda profesionalnije i ako ispada da si investirao u temu, da nije neki sajt šabanski koje je krš materijal na njemu.
6. Ako ne možeš ispuniti stvari prethodno navedene, drži se …
Kod mene (ad manager) cena klika varira . I to naglo jedna dan je u postavljenim granicama za CPC (jel… otprilike) a već sledeći dan se sroza i sve tako jedno ima 7 dana tako možda malo duže , dan dva.
Evo zadnja dva dana cena klika na (ad manager) drastično pala iako je naštiman neki normalan CPC i CPM .Sve više mislim da su opet nešto zeznuli kao i prošli put pre par meseci
Kako kad… uglavnom brojke se kreću od 1000 do 1500 dnevno.Nije neka velika brojka jer je niche sajta specifičan. I nemam jaku F B stranicu niti Instagram uglavnom s google dolaze posete 80%
Samo kažem…da sad već drugi put da se dešava tako nagli (totalni) pad od dva tri dana (prvi put onda u februaru ove godine kad je bio onaj svetski kolektivni pad zarada kod publishera za adsense)
Inače CPCi CPM a i RMP je uvek bio ono…što kažu u nekoj nazovi normalni nije bilo oscilacija naglih nikada od kad imam nalog/račun adsesne kao zadnjih meseci.
Nije adsense al je ad manager koji koristi adsense …Pitanje za kolege sa foruma koji drže ad manager na sajtovima : Da li vam je opala drastično zarada u ad manager to jest, CPC za oglase zadnjih 7 dana?
Ovo kod mene više nije ad manager a pogotovo adsesne cena klika je kikiriki kako za domaće tako za strane posete. UŽAS!
Sad više ni sam ne znam šta je!? Dal je do njihovog sistema ad manager servera ili mojih postavki ad manager-a (mada u suštini nisam ništa menjao), sajta ili poseta, formata banera, sezone , niche sajta itd…
Isto pitanje kako vam je podešena opcija “Programmatic limited ads” u ad manager isključena ili uključena?