Affiliate - struktura osoba za izradu kvalitetne aff stranice

Pozdrav,

Nakon dosta potrošenog vremena i istraživanja, ipak sam daleko od toga da mi je sve (ili barem nešto) jasniji affiliate i ne usudim se pokusati sam jer sam svjestan svog neznanja.
Vidim da vas ovdje ima dosta koji znate dosta i koji ste do sada bili uspjesni u aff pa se nadam da mi mozete pomoci.

Uzmimo za primjer da mogu doci do nekih kvalitetnih linkova koje bi mogao koristiti, nesto kao cars.com ili furniture.com ili nesto tako slicno. Nesto sto je pretraživano u velikom volumenu i pretpostavljam da bi i cisto organski moglo dovuci puno prometa na stranicu. Pretpostavljam da bi se oko tako necega moglo planirati i napraviti dobra affilate struktura. Ispravite me ako sam bilogdje pogrjesio.

e sada! Kako ja to sam ne znam napraviti a i da pokusam mislim da bi napravio vise gluposti nego koristi, trebao bi strucnu pomoc.

Koja je po vasem misljenju pozeljna struktura osoba da se oko takve domene napravi kvalitetan affiliate i da je financijski isplativ.

Ne znam nazive za pozicije pa cu pokusati a vi me ispravite:

  1. team leader
  2. social marketing exprt
  3. content writer

znam da ste vi to vjerojatno sve radili sami, ali mislim da je svaki segment preozbiljan da bi se neozbiljno radio pa bi volio ako mozemo raspraviti i napraviti strukturu osoba/pozicija za takav projekt.

Hvala na svim sugestijama i prijedlozima unaprijed!

Mislim da ti nije jasan pojam affiliate web stranice. Koristi trazilicu na forumu, citaj cca mjesec dana pa se onda vrati ovdje i vidjet ces da si bio u teskom neznanju.

Kako ti je Štrumpf već napisao. Otišao si u pogrešnom smjeru.

Nemoj gledati aff kao jedinu opciju, posebno ne kako si ti sada to zamislio.

  1. Prouči malo na temu web i SEO.
  2. Kreni raditi na tome da imaš publiku

.
.
99. Kada imaš publiku možeš i zaraditi, imaš birati kako … Aff je samo jedna opcija

hvala za odgovore.
Ja sam iz realnog sektora i prodaja je jedino sto sam radio pa mi ovdje nedostaje puno znanja.
Citam/gledam/slusam vec dugo i ako sam jos uvijek u krivu onda citanjem dalje necu napraviti nista vec mi treba osoba s kojom mogu o tome prodiskutirati.

Ako netko ima volju (znanja ocigledno imate) i u okolici je ZG-a, placam kavu/pivu/pive/rucak ili sta vec treba za par sati vaseg vremena. Moze i vise osoba, nije problem nahraniti vas a vise glava ce sigurno biti i bolje :slight_smile:

Drugar, ima nas koji zaradjujemo ovde i po par hiljada eura mesečno. Ne misliš ovo sa hranom ozbiljno? Mislim da moraš drugim pristupom prići ljudima.

Možeš platiti ručak nekom i pričati u živo da vidiš kako to funkcionira.

Možeš ovdje pitati i naučiti sve što te zanima.

Pokreni neku temu noob ili nešto slično, postavi pitanje, od početka, što te zanima a mi ćemo odgovoriti .

Npr, nisam nikada u životu imao web site. Što trebam da imam svoj site. Kako da site bude profitabilan,? I tako to. Rado ćemo odgovoriti

Mislim da nije mislio ništa loše. Pogrešno se izrazio, ili ne kuži još osnove. Percipira stvari na svoj način.

Edit: pade mi sada na pamet. Prije 20 i kusur godina, ja sam snimio Joomla na CD i čitav dan proveo tražeći setup.exe … :slight_smile:

1 Like

Isprike ako sam svojim neznanjem nekoga uvrijedio, nisam mislio nista lose.
Ne vidim sto u rucku ima toliko lose da netko tako odreagira. Drago mi je da netko zarađuje xxx € mjesecno, siguran sam da to nije dosli preko noci. Cjenim i postujem tuđe znanje.
Ako je komentar isao u smjeru - plati pa ti obijasnim - nije problem.
Samo sam mislio da bi u zivoj i brzoj komunikaciji brze dosao do nekih odgovora.

Tesko mi je sloziti pitanja jer nije da nista be znam ali sam iz sasvim druge profesije i ne baratam terminima.
Znam napraviti web ali siguran sam da netko tko to radi na dnevnoj bazi eadi bolje.
Radio sam SEO i meni u poslu je čuda radio ali mislim da netko to moze bolje.
I tako dalje za sve ostalo jer napominjem da nisam iz struke. Ono sto je meni trebalo za posao znam raditi ali to je potpuno osnovne stvari.

Nista, krecem od pocetka pa ako ste skuzili vi, valjda cu i ja nekako.

Ako znaš napravit isvoj web, nemaš onda problema.

Ako imaš web site, glavni cilj je imati publiku. Kada imaš publiku onda imaš i mogućnost monetizacije. Ne vrijedi ovo samo za web site. Isto ti je sa YT kanalom, profilom na nekoj društvenoj mreži isl… Dakle, na tebi je da imaš publiku (posjetu), a dali ćeš to unovčiti putem AdSense, Amazon Aff ili nečim trećim je slatka briga koja dolazi kasnije.

Pokreni web site, i pitaj što ti nije jasno. SEO naputke će ti ekipa dati, ali nema formule za garantirani uspjeh. Važno je započeti i ne odustajati…

Kada god treba slobodno se javi za ZG piće da popričamo o tome što te zanima. Ako mogu pomoći prijenosom znanja samo se javi.

Naravno, pitaj i ovdje da i drugi nauče.