Affillate Stranica | Vaše mišljenje i savjeti?

Pozdrav svima,

Pokrenuo sam prije par dana jednu stranicu, čisto iz znatiželje da vidim kako će to sve funkcionirati.Trebam vaših par savjeta i prijedloga.

Do sada sam imao jako uspješne stranice tipa wallpaperi i stranice o bodybuildingu. Tu sam uspjeo izvući cca 10-tak tisuća eura, što mogu i dokazati, u razdoblju od 2012-2015. Tada prestajem raditi zbog povećane konkurencije.

Sada zbog viška vremena opet krećem u web vode, ali u potpuno drugom smijeru.

Odlučio sam se za affillate zaradu u kombinaciji sa adsense oglasima. Prvo pitanje koje me muči jest, dali ima netko tko je uspjeo nešto napraviti od toga i dali se isplati raditi na tome.

Drugo pitanje je koliko je banggood dobar kao affillate.

Naravno ima tu još puno…puno… posla da se radi kako treba.Znam da se ništa ne može u par dana znati ni očekivati. Ali nebi da gubim puno vremena ako je već netko pokušavao ovako nešto, pa se napatio,izgubio i vrijeme i novac.

Samo me to zanima, pa ako netko može malo pomoći i dati par savjeta bilo bi mi puno od pomoći, hvala…

Kao i inace i na affiliate stranicama sve ovisi o konkurenciji. Vidim da si uzeo jako sirok niche,a to moze biti i dobro i lose. Lose zato jer je tesko kvalitetno pisati o svim gadgetima a dobro zato jer mozes pisati o svemu i svacemu. Danas se SEO jako promijenio u odnosu na onaj pred par godina,imamo RankBrain algoritam,LSI keyworde itd. tako da ako nisi u toku sa svim bit ce to jos jedan fail.

Previse toga se promenilo od 2012 godine a i od 2015 kako mislis rangirati ove stranice ovakve kao sto su trenutno nemas ih sanse rangirati na google, jedino ako mislis dovlaciti traffic preko adsa ili ne znam sta si mislio, sajt kao sajt je ok vizuelno ali sto se tice on page seo dosta slabiji od konkurencije… Moj savet ti je da ne kacis svoje sajtove javno. Sto se tice affiliate preporucujem ti amazon affiliate.

Jedino imas sanse ako rangiras svaki pojedini post,ali opet moras pisati o onome sto donekle ima potraznje a nema konkurencije.

Hvala vam na komentarima i savjetima,

Po vašem mišljenju vidim da će biti jako teško, teže nego što sam mislio. Kao što ste napisali jedini lakši korak bi bio dovoditi posjete preko adsa ili preko društvenih mreža a što se googla tiče treba puno truda i znanja. Prije je to bilo lakše koliko se sjećam. Probat ću koji mjesec pa ćemo vidjeti. Objavit ću ovdje ako se šta promjeni. Mislim da ću prije odustati nego postići nešto…

Prvo i osnovno nemas nikakav meta description na stranici. Drugo, title stranice ti je GadgetsTargetGadgetsTarget, sto je apsolutno besmisleno.

To je prenapadnuta nicha, i moje misljenje je da odmah izadjes sem ako nemas par hiljada evra da ulozis u sve.
Sa Aff sajtom se krece tek kad se posloze kockice. Prvo lepo sve istrazis, nadjes rupe gde mozes da prodjes pa tek onda kreces. Ovako na oooruk tesko da moze da bude nesto. Na zalost dosta je tesko sad u bilo kojoj nichi progurati sajt (ne i nemoguce) zahteva mnogo rada, truda, znanja i para.
Kako god srecno, a sto se tice izvestaja imas temu oko Amazon aff sajtova pa mozes tamo da pises. Ja trenutno nemam ni jedan sajt, ali ce da bude u narednih nedelju-dve sajt na kome se radi vec duze.