All in One SEO Pack -vs- SEO by Yoast

koji je po vama bolji SEO plugin za WP, po cemu se razlikuju, All in One SEO Pack ima puno vise skidanja od Yoasat-a ali to nije mjerilo kvalitete, dakle koja je vasa preporuka iz iskustva, koje su po vama prednosti i nedostaci kada su ova dva plugina u pitanju, koji pruza bolje rezultate na trazilici

All in one SEO je stariji, ako ne i prvi plugin za WP po tom pitanju, pa time i ima više downloadsa. Ja ga koristim jer mi je jednostavniji, ili, pošto sam se navikao na njega jer Yoast nije postojao kada sam ja počeo da koristim ovaj plugin.

aha, oba sam instalir’o na localhost-u i meni se All in One SEO čini jednostavniji, ali vjerovatno su oba dovoljno kvalitetna, jedan je kao messi a drugi kao ronaldo :smiley: hehe

Ja sam koristio oba ali mi je nekako SEO by Yoast najbolje sjeo.

SEO by Yoast bolji, al ima dosta bugove u zadnje vrijeme.

Citam po svim stranim forumima i svi kazu da je ALL IN ONE SEO bolji :slight_smile: sad ne znam ja koristim yoast ali koce ga znati.

Meni licno je All in seo dobar. Radi sve uredno i zadovoljan sam s njime. Yoast imam na jednom manjem projektu/websajtu, gdje pisem sam svoje clanke i jako me dobro sluzi za optimizaciju i rankovanje na google.

Sve zavisi, recimo ako imas websajt, poput tipa auto blogging gdje clanci ti ulaze automacki i i tu je All in seo najbolji, sam pravi description i ostalo sto treba.

Ja sam prije koristio Allin plugin ali sam prešao 100% na Yoast. Pojavilo mi se nekoliko problema i pisao sam supportu koji se međutim javlja i rješava stvari samo ako se plati…i to mi se nije svidjelo. Naime, radilo se o stvarima koje bi i njima koristile (npr. kada objavljujete post na više stranica All in plugin napravi naslov i description za sve isto, pa neki SEO alati polude i prikažu hrpu duplicate meta tagova (a mislim da i Google to vidi na sličana način). Ekipa iz All in se nije javljala neko vrijeme pa sam se prebacio na Yoast gdje sam pronašao elegantno i besplatno rješenje za moje probleme. Osim toga, primjetio sam da Google indeksira puno više stvari na sajtu sa Yoastom nego s All In pluginom (podaci iz Webmasters Tools).

Ako razmišljate koji plugin koristiti, moj savjet je da definitivno krenete sa Yoast-om. Ako nekoga zanima još detalja, pisao sam o tome u jednom postu: http://www.d4web.com.hr/yoast-seo-wordpress-plugin/

Ja koristim SEO by Yoast i meni se pokazao dobar.