Amazon FBA-registracija firme

Pozdrav ekipa.
Za one koji se bave FBA-om zanima me da li je potrebno registrirati vlastitu firmu prije pokretanja FBA?

U Hrvatskoj dakle…

Evo što piše, samo da si malo googlao: Prevest ću:

Mogu li prodati na Amazonu (FBA) kao pojedinac?

Ako namjeravate prodati manje od 40 stavki mjesečno, Individualni plan možda će vam biti najbolje. Ne postoji mjesečna pretplata. Umjesto toga, pojedinci plaćaju 0,99 dolara po prodanim artiklima i ostale naknade za prodaju, koje se razlikuju po kategorijama. … Treće strane mogu prodati na Amazon.com kao Pojedinac ili profesionalni prodavači.

Morate li imati licencu za otvaranje?

Gotovo svako poduzeće treba neki oblik dozvole ili dozvolu za legalno djelovanje. Međutim, znajući koje vam je potrebno, međutim, može biti malo lukav. Ovisi o vrsti poslovanja u kojoj poslujete, gdje se nalazi i koja vladajuća pravila primjenjuju.

Možete li imati posao bez registracije?

Svaki veliki posao ima veliko poslovno ime. … Ako niste registrirali svoje poslovanje državnom tajnicom, možete poslovati samo pod vašim osobnim imenom. Ne možete legalno upotrebljavati naziv svoje tvrtke bez prethodnog registracije kao jednog od mnogih poslovnih subjekata koje priznaje vaša država i IRS

Kako pokrenuti dropshipping posao putem Amazon FBA?

Korak 1: Pronađite dobavljača! Morate istražiti nekoliko različitih mogućih dobavljača. …
Korak 2: Odaberite proizvode i pronađite najbolje prodaje. …
Korak 3: dobiti porezni ID. …
Korak 4: odaberite prodajnu platformu. …
Korak 5: Upravljajte unosima.

Je li nezakonit dropshopping na Amazonu?

Dropshipping nije ilegalan na Amazonu. Međutim, ne možete koristiti premijeru usluge Amazona kada stvorite račun trgovca. Kada je u pitanju prodaja na Amazonu, kao što je kad god prodajete proizvod , Amazon na vas naplaćuje naknadu za uspjeh koji bi mogao biti do 15% svoje dobiti!

Neki govore da treba a neki ne. Zavisi postoji offshore firme koje možeš registrirati za neki 50-150$ u Panami ili Vencuveli i manji je porez…

Google translator :slight_smile:

Da… askdkasldkla adsadasdas

Hvala na odgovoru. Kolko sam shvatio ako poslujem i registriram se kao pojedinac onda ne trebam. Pretpostavljam da je ovo sa Amazona. Mene zanima kako je to regulirano u Hrvatskoj i da li je u skladu sa zakonom ako poslujem bez registrirane firme?

Nije u skladu sa zakonom jer svaka prodaja bez računa je nelegalna i nije u skladu sa zakonom. A pogotovo u HR pronaći će te čim postaneš malo “veći” a i mogu češljati ovako bzvz pa naići.

Nije u skladu sa zakonom što neznači da nemožeš pokušati :slight_smile:

Možeš registrirati j.d.o.o. I visina mjesečne članarine za jdoo iznosi 42 kn.

J.d.o.o. Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću je društvo kapitala čiji je najniži iznos temeljnog kapitala 10 kuna, a najniži nominalni iznos poslovnog udjela iznosi 1 kunu. Temeljni kapital društva mora biti uplaćen u novcu i nije dopušteno osnivanje društva unosom u temeljni kapital stvari ili prava.

JDOO mogu osnovati najviše tri osobe i samo jedna osoba može biti član uprave (direktor).
Članovi društva su njegovi osnivači (vlasnici). U jdoo-u samo direktor odgovara za poslovanje društva.

Prema Zakonu o trgovačkim društvima j.d.o.o. mora unositi u zakonske rezerve četvrtinu dobiti iskazane u godišnjim financijskim izvješćima, a zakonske rezerve mogu se upotrijebiti samo za povećanje temeljnog kapitala i za pokrivanje gubitaka društva koji se ne mogu pokriti iz dobiti tekućeg razdoblja.

Tu imaš malo veći info : http://www.jdoo.info/

Da evo ti dobar prijedlog. Ako već radiš negdje i osnivač si j.doo onda nemoraš sebi ni plaćati doprinose. Uglavnom projeri si i raspitaj te informacije jer ti je jdoo najbolji za početak samo što su ipak veći troškovi od 42 kn… :smiley:
Cca do 1000 kn je otvaranje papirologija i sve ostalo i onda moras vidjeti sta i kakve obveze imaš mjesečno

1 Like

Valjda zna u šta se upušta :grinning:

A neka mu je sretno ali napravi obezno double check prije nego što otvariš firmu u HR :smiley:

Hvala ekipa na info. Sve ste mi razjasnili. Lp