Amazon Kindle Direct Publishing - bavi li se iko ovime?

Nekoć naiđoh na ovo i malo me zainteresova pa me brzo prođe, pa @BigTruck napisa da se on i tim zanima, pa i od tada prođe solidno, eo opet malo na yt slušam o tome, pa reko da vidim bavi li se ko ovim da napiše koju (možeš i ti @BigTruck ukoliko uvatiš vremena). Meni na pamet palo da pravim knjige za djecu dakle malo moj sadržaj malo djeca da pišu, dakle ne romani priče i ne ni notebook, slikovnice i sl. dakle ni one low content ko notbuk ni high content buk ko romani, no nešta manje, neki midijum kontent. mislim već imam pune sveske tih stvari koje smišljam zapisujem za moju đecu da rade. to su neki kao logički zadaci, vježbe slovne matematičke koje po mom vjerovanju koriste razvoju dječijih glava… sad to se da prilagodit i prebacit na engleski… kontam da bi roditeljima moglo bit zanimljivo kupovat takve knjige. moguće da ih i ima na sve strane, nisam vala istraživao, ali i ako ima ja bi to bolje odradio.

1 Like

Generalni zakljucak je da je prije ovo bio mnogo bolji biznis nego sto je danas. I dalje imam ja par K od ovoga, ali zbog nekih stvari od prije.

Glavna ti je caka sto fb reklame su postale mnogo skuplje nego prije a oni su mi bile glavni izvor prodaja.

I da, nesto sto vjerujem da bi sigurno danas radilo je tiktok ads+kdp, ali trenutno mi je fokus potpuni negdje drugo tako da ne stignem da se pozabavim time.

Uglavnom moze se i dalje, ali nije lako.

3 Likeova

na EF ih se prodaje jako puno

da i ja viđeh da je da je u zadnje veći broj KDP na prodaju na empire flipers no aff sajtova pa me i to malo ponuka

šta misliš ti @Kosana o ovom? dolazi mi sa empire flipersa šta se sve prodaje pa viđeh ovo
nekako mi je što je ovo non-English odmah se čini lakšim. jesi ikad kontala radit ovo na njemačkom? kontam da se uz AI može štancat dosta toga ali i odradit ne baš low-content no neki mix ka medium čak i skoro kompletno bez znanja jezika, jer evo ovo je neki primjer đe raspoređena zarada na više aff zarada iz eu država.

ono što mene zanima da li se može ikako ič prodavat bez reklama dakle organski da se dobije neka posjeta (bez linkova i ulaganja u reklame), dal sa amazona dal sa gugla pa na amazon. vjerujem da može za neke sitnije termine. nekad kad sam imao one sajtove sa poklonima bilo je neki solidan broj termina kojima je falilo različitost i uopšte izbor poklona đe se vazda mogu ugurat ove bojanke notesi i slične low content “knjige”.

gore @BigTruck spomenu kdp i odmah reklame. donekle mislim i sam da bez reklama velika većina tih knjiga je osuđena da skoro uopšte nema prodaja. morala bi neka promocija vrlo vjerovatno, no onda su mi to dvije oblasti nove što mi nikako ne ide da radim i da učim, trošim vrijeme i eksperimentišem sa tim.

no vidim da se na empire flippers baš dosta KDP biznisa prodaje pa kontam da ima para i da se može. npr u odnosu na prodaju sajtova broj KDP biznisa je poprilično porastao posljednjih godinu dvije

Na Empire Flippersima se prodaju ovi KDP accounti koji su uspješni.

Ne znači da ćeš i ti zarađivati $12k mjesečno.

Ostale tisuće accounta zarađuje vjerojatno otprilike po $12 mjesečno :wink:

ma es. ja očekivo da ću ja namah uzimati bar 10k.

ista je priča ko i sa sajtovima, ima ih svakakvih, na EF samo se prodaju oni koji bar solidno zarađuju. no vidim trend da se povećava prodaja ovih KDP u odnosu na sajtove. dakle kontam da ima tu više prostora no međ sajtovima, pogotovo sa non english tržištima (uostalom ko i sa non english sajtovima). npr amazon švedski je čini mi se prije godinu dvije otvoren, ne vjerujem da je pretrpan low/medium content knjigama, vjerovatno je slična stvar i sa poljskom italijom holandijom i sl, đe nema mase ljudi koja bi se tim bavila nit poznaje jezik, a u suštini za te low content knjige znanje jezika pogotovo uz AI nije ni potrebno.

Nisi ti lud, sta meni treba ovaj nazovi rad…cemu…bukvalno od 11:30 sam na chatu sa supportom, nisam ni rucala, djeca kupila sebi picu za rucak…cudim se kako im se isplati da placaju tolike ljude da sa mnom gube vrijeme…od onog nerada nisam ni primijetila da mi je danima, ko zna od kad, 90% stranice bilo bez slika i affiliate buttons…sad evo gledam da apgrejdujem hosting, pa cu onda da vidim te KDP opcije…

PS. I to rijesih tako sto sam ovom liku rekla da resetuje cijeli hosting na kraju jer mi je drobio kako je greska kod mene na sajtu, veli nije optimizovan, on meni veli…da on nesto valja ne bi imao vremena toliko da chatuje pola dana sa mnom, nisam ja VIP customer…
sve neke palamude, sve kao strucnjaci…joj.

Dok cekam na chatu… Da, razmisljala sma za njemacko govorno podrucje, s klinkama kad trazim neke zadatke za vjezbanje za skolu, testove i ostalo, sve sto valja se placa. I Njemci rado placaju za to. Ali mi to izgleda kao nevidjeno puno posla, jer ono sto bi prolazilo su zadaci (testovi) sa rjesenjima. Za obicne knjige za djecu nije mi jasno kako tu moze da se zaradi. Svaka skola ima krcatu biblioteku sa svim i svacim. Gradska biblioteka na svakom koraku…klincima sam zadnji put kupovala knjige za saranje, za citanje ne, gledam kako da ih se otarasim. Kupujem samo domace, ostalo iznajmljujem.

1 Like

Nevezano za temu al Kindle mi je postao najdraza elektronicka naprava, sve citam na njemu. Nije ni cudo da se sve dobro prodaje.

pa da i u pitanju su uglavnom low content knjige koje se najviše prodaju, dakle bojanke, notesi, planeri, dnevnici, vježbanke i slične zajebancije, te baš baš low content ne bi trebale biti toliko teške za pravljenje. ima i onih sa malo više kontenta spajanje tačkica rebusi pitanja citati, razlike u slici i tako neke stvari. to su bukvalno sve one novine tipa ježurko kod nas (rani razredi, do trećeg i za vrtić)

dakle tako nešto meni pada na pamet, kombinacija raznih solidnih stvari za klince, a većina ne bi trebalo da bude toliko teška za pravit. ima i onih kao low content za vježbanje pisanja kad tek uče slova, može se baš svakakvih stvari za klince pravit. pravljenje riječi od slova, ukrštenice…

ima tona dostupnog materijala na ovim domaćim jezicima, od starih školskih časopisa pa do blogova učiteljica i sl. ne treba se krasti, ali se mogu vidjeti neke korisne vježbe za klince, za razvoj glave klinaca ili bar onoga što neko smatra da bi bilo korisno za đecu pa to prilagoditi umnožiti. ja volim viđet kako moji klinci naprežu glavu kad im zadam da nađu tipa bar tri riječi od 8+ slova da sadrži j i n. to se može prilagoditi njemačkom vjerovatno lako, a nije teško napraviti tonu takvog sadržaja. nije loše i te kombinacije raznoraznih vježbi od tangrama crtanja do logičkih zadataka. sve to se da prilično lako napraviti, šahovski problemi, sudoku, zagonetke…

N prvu zvuci ok, ali to nije digitalni kindle sadrzaj, nego analogni tj. na papiru, kako si to zamisljao? Stampati u Kini?
Ja cim pomislim na izlazenje iz svijeta weba jedino sto me privlaci je dizajn. Oni tvoji novcanici koje si radio sa AI bi bili zanimljiviji od ovih listova, po mom misljenju. Ali ja tu opet mijesam profitabilno i lijepo (jbg, zato se i saplicem )

Ako bi se vec upustala u sadrrzaj za djecu, mislim da pripremni materijal za 4. razred osnovne skole je daleko najtrazeniji (jer se u Njemackoj u 4. razred tj. u uzrastu djeteta od 9. godina odluciuje hocel biti u daljnjem zivotu gornji il donji, tako bar to roditelji percipiraju i vjezbaju s djecom)

Ja sam danas oborila sve rekorde, chat (sa 4 prekida) koji je trajao 10 sati! Stranica mi ovaj mjesec bila vise nedostupna nego dostupna, a aff linkovi ko zna od kad ne rade, ako me Gugl ne odvali za ovo, nece nikad. Pregovarala novi hosting, taman ugovorila doplatu od 120$ puce cat, sljedeca veli 210$ daj…

Inicijacija. Cini mi se da sam se vratila na posao hehe

Dakle trebalo bi to ovako nekako da ide, prijaViš se na KDP amazon i ti njima pošalješ pdf fajl, naslovna i posljednja strana za korice i unutrašnjost knjige. Oni štampaju i transportuju i sve ostalo šta treba radi Amazon, nemaš ti nikakve zajebancije oko štampanja, distribucije… sve amazon odrađuje. I papirnu formu radi amazon, ne samo elektronsku. stoga i jeste zanimljiv KDP. Bukvalno im šibneš pdf, listing napraviš, titl opis… i toe otprilike to. Odrađuju sve ono zajеbano, tebi ostaje napravit dobar sadržaj i privuć kupce. Kontam izvodljivo.

Mnogo izvodljivije od novčanika.

Ps: kako izbjeći cenzuru na forumu. Kad napišeš ■■■■■■■■ ne može, ali sve to isto napišeš zajеbano i oće. Kako? u ovom drugom primjeru slovo e je napisano ćirilicom

Pa hajd pokreni nesto i pisi o tome :grin:.

Zvuci zanimljivo, ali previse dobro da bi bilo istinito. Koliko kosta to “testiranje”?
Pogledacu malo na tu temu po prilici. Vjerovatno cijeli novi set tulova za “Amazon SEO” postoji tu. Ali organski mislim da je na Amazonu jos teze biti pri vrhu nego na Guglu. Na zadnjem kvartalu Amazonova akcija ispalila, najveci novi priliv novca im je upravo od sponzorisanih objava. Znaci na vrh najlakse ides kad user koristi filter, a tu prednost ima ko je najjeftiniji. A ako marza ne stima dzaba sve…
Ne znam, zvuci interesantno sto jest jest.

Ps. Za filtere ne znam, ja sam pristojna :face_with_peeking_eye: :grin: