Amazon

Osobno nisam naručivao sa Amazon.com još pa me zanim za koliko vremena stigne pošiljka (konkretno pričam o knjigama)?

Uzeo bih si neke knjige, pa me zanima za koliko stigne te gdje mogu vidjeti cijenu poštarine? Ne snalazim se baš na Amazon.com, ne pašemo si izgleda.

Usput, bio bih zahvalan ako bi netko znao preporučiti knjigu koju je osobno pročitao na sve ili neke od sljedećih tema:

  • responzivni web dizajn
  • web dizajn općenito (razmišljam uzeti “The Principles of Beautiful Web Design Second Edition” od Jasona Beairda mada se premišljam jer je ipak izašla 2010-te pa se radi toga dvoumim, pa ako netko ima neku bolju i “svježiju” sugestiju?)
  • wordpress
  • seo
  • optimizacija i sigurnost servera

Linkovi također poželjni jer si Amazon i ja ne pašemo. :slight_smile:

A Book Apart, Welcome
Transcending CSS. The Fine Art Of Web Design
Hardboiled Web Design by Andy Clarke. Published by Five Simple Steps
“Taking Your Talent to the Web” is now a free downloadable book – Jeffrey Zeldman Presents The Daily Report
Designing With Web Standards, 3rd Edition
Recommended Reading | Jason Santa Maria

S ovom ni jednom ne možeš pogriješiti.

ovo su knjige što se tiču dizajna i CSSa

Hvala lijepa!

Upravo sam si naručio Responsive Web Design i Mobile First bundle te uštedio 15% sa aBookApart.com, te razmišljam o “Designing With Web Standards” još da uzmem, nekako me se najviše dojmila po kritikama korisnika.

U svezi SEO-a sam našao Fifty SEO Ideas: Free Tips, Secrets, and Ideas for Search Engine Optimization, čini se kao jedna od najboljih knjiga na tu temu. Što misliš o njoj? Mada nekako mi se ne čini toliko pouzdana jer ima “samo” 108 stranica. To je 2 stranice po jednoj “ideji”, kako u naslovu kaže.

Znaš li što o Wordpressu? Wordpress Anthology mi se ne čini vrijedna kupnje, a svi ostali naslovi na temu Wordpressa više mi liče na neku poruku iz Junk-boxa nego na kvalitetnu knjigu… ili jednostavno tražim na krivim mjestima. Pomoć?

Sve ti pishe kod zavrsavanja narucivanja kada si biras koji tip dostave zelis, i barem u mom slucaju (do sada sam prek istog uzeo jedno 7 knjiga) uvijek bi bio precizan datumski. Sta se tice samih dana opcenito, ovdje imash tablicu (odskrolaj dole) koliko treba za koju drzavu da iste stignu u nju:

Amazon.com Help: Europe

… i da, ono sto je recimo plus kod narucivanja knjiga sa amazona je taj da neplacas ni porez ni carinu na iste za razliku od drugog tipa robe koju narucujes od tamo.

Na knjige se općenito ne plaća porez / carina

ma e… tu sam se mal zezno kod pisanja posta, jedino sad neznam sta je sa knjigama koje sadrze multimediju (cd) … al dobro, takvih je ionako sve manje i manje… doduse nebih se cudio da kod nas i to krenu oporezivat …


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact