Evo tu vam sve piše:
Vjerojatno će ovo ići i do Vrhovnog suda.
Evo tu vam sve piše:
Vjerojatno će ovo ići i do Vrhovnog suda.
dbgda propali heheh bla bla
Mozzila zivi od para koje dobijaju zato sto drze google kao default (to im je 90% prihoda?!). Pitanje je sta ce npr biti s njim.
S druge strane, sam sud je rekao:
Still, Judge Mehta credited the quality of Google’s product as an important part of its dominance, as well, saying flatly that “Google is widely recognised as the best [general search engine] available in the United States”.
Sto malo situaciju cini drugacijom- nije monopol zato sto su ubili konkurenciju, nego su ujedno i najbolji, s toga bi posljedice trebale biti dosta blaze.
Zamisli da razbiju alfabet pa da Youtube mora biti samostalan. Propali bi posve. Pretpostavljam da bi kreotori imali losiji udio od reklama, a vjerovatno bi bilo i nekih restrikcija (kao prije) na duzine videa i kvalitetu istog
mislim da je samo stvar u tome sto su koristili taktike koje su kaznjive … nije problem sto su veliki, imaju kvalitetne proizvode, zbog toga su popularni ali moraju da postuju antimonopol pravila
oni su u poziciji da ostvaruju monopol, mogu svasta raditi ali ne smiju to da rade
i mislim da da ovoga ne bi doslo da na jednom sudjenju nije procurila informacija da google placa appleu da ih drze na pocetnoj
Pa, stavar je uglavnom ovo placanje oko defaultnog pretrazivaca… Apple uzima ogromne pare, mozila zivi od toga… Narealnije bi bilo da im onemoguce da to rade, a onda korisnici odabiru pretrazivac na prvom pokretanju ili tako nesto (posto onda ne moze ni microsoft da plati da Bing bude na pocetnoj).
Guglova akcija stabilna, znaci things as usual, idemo dalje…