AMP sajtovi: Bolji rezultati u pretragama?

Recimo za ovaj nije moguće

1 Like

Kako ne? I ostatak znakova…

Ne kužiš poantu. Ali nema veze. Nije vrijedno rasprave

1 Like

Ja sam neke svoje sajtove prebacio na AMP prije nekoliko mjeseci i iskreno nisam primijetio nikakve promjene u rankinzima, a nadao sam se i ocekivao da hocu :slight_smile:

A zašto je tako Steel, u primjeru koji navodiš? :blush:
Po meni AMP ima utjecaj na rezultat u pretragama, pogotovo ako Google to potvrđuje, ali pitanje je koliko :question: Znamo da (jako) mnogo faktora utječe na poziciju u SERP-u, i tako nije ni čudno ako se ništa ne učini na sadržaju weba, onpage ni offpage optimizaciji, ili barem ne dovoljno ili adekvatno i potrebno; tada naravno da ni AMP neće imati nikakvog efekta. :frowning:
Pitanje je koliki će utjecaj imati ako su i zadovoljeni ovi prvi uvjeti, možda i ne preveliki, ali to će se dogoditi i primijetiti tek tada. :o:

Ja sam primjetio jedino kad trazim vijesti nove na eng jeziku na telefonu da tad gugl forsira amp sajtove, na ostalim pretragama nisam previse puta naisao na amp sajtove

Nadam se da nisi dobro upratio steel :smile:

Iz istog razloga sam i napravio ovu temu. Gledam da ih google forsira pa sam mislio za svoj web napraviti AMP (što sam i uradio) kako bi šibnuo konkurenciju za neke kw nemam više volje raditi backlinkove…
Što je najjače kopiraju moje članke ( u potpunosti) i opet su iznad mene pa sam mislio AMP-om malo se izdići iznad njih.

1 Like

Pa i nisam nesto detaljno izanalizirao, otisao sam na Google Webmasters i usporedio period dok sajt nije imao aktiviran AMP s periodom dok je AMP aktiviran, i odstupanja u broju klikova, impresija pa cak i CTR-a su bila zanemarivo mala, zapravo svega je bilo za nijansu manje nego prije AMP-a ali to je mislim zbog takvog razdoblja u godini, a ne AMP-a.

Ocekivao sam da bi bar CTR mogao narasti (a znamo i da CTR utjece na average position) s obzirom da su AMP clanci posebno oznaceni u trazilici, no niti to nisam primijetio.

Sajt na kojem sam radio analizu trenutno ima oko 5.000 posjeta s Googla dnevno, a toliko je imao i prosle godine prije uvodjenja AMP-a. Ja se iskreno nadam da cu u buducnosti primijetiti neke znacajnije efekte AMP-a :smiley: Iz Googla nikad nisu rekli da ce sam AMP praviti neke promjene u radu algoritma, vec iskljucivo brzina ucitavanja stranice koju AMP omogucava, no ocito da to za sad jos uvijek nije neki bitan faktor u cijelom algoritmu da bi se samo na racun toga primijetio neki ociti efekt na SERP.

Ovaj novi Google Search je nesto pregledniji pa cu preko njega opet pogledati situaciju.

to su samo priče…

samo kad se sjetim, https, responsiv dizajn, pa sada ovo itd…

to je sve BS

3 Likes

Jedno pitanje za vas koji se razumete oko ovog AMP-a. Moze se koristiti i FB IA i AMP zajedno zar ne ? Jer citam po internetu da su 2015 godine pokrenuli, Google je pokrenuo AMP a iste godine FB je pokrenuo FB IA. Mene zanima da li AMP ocitava brzo web sajt samo za one koji dodje preko Googla na mobtelu ? :confused:

Ja sam instalirao AMP po ovom upustvu i deluje mi okej. Instalacija jednostavna za WP, stranice mi brzo otvara sa mobtela i super je. :slight_smile:

AMP stranice zbilja jesu brže,ali su pogodne samo za news sajtove i ništa drugo. Ako ste fotograf i imate puno slika na sajtu AMP će vam tako okljaštriti stranicu da neće sličiti ni na šta.

Kod mene je sav sajt u textu tako da mi dizajn ne igra toliku ulogu.
Na homepage su samo linkovi koji vode do postova išao sam na jednostavnost.

Ne znam vidjet cemo da li će biti nešto bolje ono što sam primjetio osjeti se porast posjete na sajtu u zadnja 2 dana iako sve stranice nisu indexirane za AMP, jučer je bio 20 amp indexiranih danas 27 do sada imam 750 posjeta, po nekoj mojoj procjeni danas ide 1500+ sessions.


No još je rano za procjenu. Vidjet cemo u ovom mjesecu kakvo ce stanje biti.
Sledeće sto me muci jeste u AMP pojavila mi se jedna greška
image
Major content mismatch riječi je o ( page/2/amp/) linku, provjerim link koji je naveden piše da je Page is eligible for AMP search…
Da li je neko imao sličan problem ? :slight_smile:

nevezano za AMP. ovaj link s uputama.
ako netko zna koja je skripta ili plugin za ovo fino scrolanje po stranici ?

hvala

@Zdenga @steelmaiden ima li nekog novog misljenja o AMP? Ima li kod koga drugog nekog poboljsanja nakon prebacivanja na AMP?

Kakvo je sada stanje sa AMP-om? Ima li kakve prednosti u rangiranju ili nema? (pitam za osobna iskustva, ne zanime me što kažu iz Googlea). Što se brzine tiče, to me ne zanima previše.

Malo sam sad guglao i vidim da se dosta negativno piše o AMP webovima.

Tek nakon SSL-a sam primjetio bolju posjetu :smiley: Ovo sve ostalo je sića :smiley:

AMP je beskoristan. Imao sam ga i maknuo.

1 Like

A jel zna netko kakvo je stanje danas? Posebno što se rankinga tiče. Također, da li još uvijek ogoli sadržaj skoro na čista slova?

Limitiran u smislu da ne možeš koristiti JavaScript s regularne verzije stranice, nego sve moraš ubacivati kroz njihove komponente https://amp.dev/documentation/components/

Tako da, što se dizajna tiče, AMP post i regularni post mogu izledati skoro isto ako dobro prilagodiš AMP template, ali da dobiješ istu funkcionalnost to ide malo teže.

Što se rankinga tiče tu nisam kompetentan, ali mislim da Google favorizira AMP stranice kad pretražuješ s mobitela jer je cache pohranjen na njhovim serverima i učitavaju se nenormalno brzo. Ono što dosta developera zaboravi jest provjerit validnost AMP stranice (dodati #development=1 na kraj AMP URL-a i reloadat stranicu, i otvorit Dev Tools gdje piše je li validan i ako nije koje greške treba ispravit). Iz dokumentacije:

If the AMP validation service detects that there’s something wrong with your page, it won’t get discovered and distributed by third party websites and won’t appear in the Google AMP Cache. So not only would you lose the speed benefits of the cache, it’s likely that your page will not be seen in many places! That would be a shame, so let’s make sure it doesn’t happen.

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja