Pa i nisam nesto detaljno izanalizirao, otisao sam na Google Webmasters i usporedio period dok sajt nije imao aktiviran AMP s periodom dok je AMP aktiviran, i odstupanja u broju klikova, impresija pa cak i CTR-a su bila zanemarivo mala, zapravo svega je bilo za nijansu manje nego prije AMP-a ali to je mislim zbog takvog razdoblja u godini, a ne AMP-a.
Ocekivao sam da bi bar CTR mogao narasti (a znamo i da CTR utjece na average position) s obzirom da su AMP clanci posebno oznaceni u trazilici, no niti to nisam primijetio.
Sajt na kojem sam radio analizu trenutno ima oko 5.000 posjeta s Googla dnevno, a toliko je imao i prosle godine prije uvodjenja AMP-a. Ja se iskreno nadam da cu u buducnosti primijetiti neke znacajnije efekte AMP-a Iz Googla nikad nisu rekli da ce sam AMP praviti neke promjene u radu algoritma, vec iskljucivo brzina ucitavanja stranice koju AMP omogucava, no ocito da to za sad jos uvijek nije neki bitan faktor u cijelom algoritmu da bi se samo na racun toga primijetio neki ociti efekt na SERP.
Ovaj novi Google Search je nesto pregledniji pa cu preko njega opet pogledati situaciju.