Android developer

Pozz, htio bi biti android developer. Za sada učim doma iz knjiga, nemam previše znanja. Ali htio bi raditi u nekoj firmi taj posao.
Ne očekujem da budem plačen s ovim znanjem. Radio bi i besplatno neko vrijeme, samo želim naučiti i to je to.

Zanima me ima li ikakvih firmi u Zagrebu koje bi mi dale priliku?

Ne gubi vrijeme s time. Imaš internet, imaš pristup šta god te interesuje, sjedi i uči. Kad naučiš, apliciraj za posao, ili ako imaš ideju za aplikaciju radi na njoj, ako misliš da je isplativa.

Sumnjam da će neko da iskoristi vrijeme na tebe, ili ti ustupi radni prostor za učenje, zbog toga su škole, a firme žele radnike s iskustvom koji će im donositi zaradu.

Ucenje kuci obavezno, ali ima firmi koje ce uzet ljude koji imaju volje uciti. Dapace, neke i organiziraju takve volonterske internshipe svake godine. Odi na facebook, u developers hrvatska grupu, ili neku vezanu za android development, i napisi ovo, i sigurno ces dobit nekakve konkretnije upute. Ne bi bio ni prvi ni posljednji koji je to napravio.

Jedini problem kojeg ja vidim tu je “nemam previse znanja”. Nije nuzno da imas previse znanja, ali dokaz zelje i volje za ucenjem je nekakav pokusaj samostalnog rada. Ako imas nesto za pokazati, sanse ti eksponencijalno rastu sa kvalitetom napisanog koda kojeg mozes pokazati.