Anketa da li je dozvoljeno na sajtu postavljati editovane slike?

Kao što piše u naslovu, Da li je dozvoljeno da na sajt postavite sliku koju ste vi editovali ? Evo i primera: Imate NEWS sajt, treba vam slika sa Bajdenom i Trampom. Odete na youtube uradite slikate iz videa Bajdena i Trampa, onda obrišete pozadinu na obe slike i postavite ih na neku novu pozadinu-sliku. Da li je dozvoljeno da se ovakva slika postavi na sajt i da li ona krši SEO i nečija autorska prava ???

  • Dozvoljeno je:
  • Nije dozvoljeno:

0 glasači

Ne vidim kako bi tako nešto utjecalo na SEO. Što se autorskih prava tiče meni je jedan od novinara na sportskom portalu tako editirao jednu sliku od Reutersa (izrezao igrača iz njihove slike i zalijepio u pozadinsku sliku s Pixabaya) bez mog znanja, pa me nekoliko mjeseci kasnije Reuters kontaktirao i prijetio mi tužbom. Sumnjam da bi bilo istih problema oko rezanja YT screenshota.

1 Like

To zavisi od autorskih prava na originalnoj slici. Ako ima copyright krsis zakon, ako je CC 0 smije sta god hoces sa njom. Sta su SEO prava?

Pa da, ne utiče na SEO, svaka editovana slika na takav način je zapravo tvoja autorska slika, google na editovanje gleda isto kao na autorsko delo. Youtube dozvoljava da se i editovani video može koristiti, recimo praviš reakciju na neki muzički spot i koristiš sadržaj iz tok spota, to za YT i google nije kršenje autorskih prava, već tvoj oreginalni rad.

Mnogi NEWS sajtovi koriste takve slike, a i mnoge agencije edituju tako slike i onda ih prodaju news sajtovima kao svoje autorsko delo, evo jednog primera ispod u pitanju je https://www.profimedia.rs/ i NOVA.


Da budem iskren ne znam sigurno da li se ovo odnosi i na takvu situaciju kao što si ti imao, kada je izrezan deo neke slike koja je bila na tako nekom jakom sajtu, ali ovo za youtube znam sigurno da nije kršenje autorskih prava i da je dozvoljeno.

Ako ti znaš sigurno, zašto onda pitaš nas?

1 Like

Pa čisto radi dramskog efekta :upside_down_face:

Ti izgleda nemaš drugog posla osim što podjebavaš forum po cijeli dan i noć ?

1 Like

Pa za razliku od tebe ja barem nešto pišem, podelim, pitam, a ti jedino što radiš je da se šlihtaš Filipidisu, sinoć si cele noći tražio video da mu pošalješ :grinning: evo sada se ubacuješ ovde i odgovaraš umesto njega, jel si ti njegov advokat ili šta ??? Od tebe nikada ništa pametno nisam video na ovom forumu, samo šlihtarenje i vođenje abrova, a kome to treba batice ??? Otkad praitm ovaj forum nema raspravke u kojoj se ti nisi umešao i pokušavao da se praviš pametan. Najbolje je kada čovek gleda svoja posla, manje se nervira.

Imaš DM nema potrebe za javnom raspravom. :smiley:

Pa što ti meni nisi pisao u DM nego javno, biće da sem što voliš da se mešaš u tuđa posla, voliš i da spamuješ forum :grinning:

Mislio sam da ćeš mi dati pametan odgovor ali nisi :smiley: I da se ne bi raspravljao javno i otišli van teme, također možda mi izvučeš živac pa ti saspem sve po spisku.

Ma možeš samo da mi se privatiš, a živac da ti izvučem ne mogu jer gnjide nemaju živce. Ajde me sada zaobiđi i nastavi sa šlihtanjem po forumu, možda ti fića da čokoladicu.

@steelmaiden čokoladicu na paypal molim lijepo. Ipak Vlada je tako rekla… :rofl: :rofl: :rofl:

Hej jado jedan ćelavi, jadan si vjeruj sa svojim komentarima i argumentima me ostaviš bez riječi, jednostavno ne mogu se raspravljati sa tobom nismo na istom levelu.
Ovo je moje zadnje javljanje i bilo kakva komunikacija sa tobom svako dobro ti želim :wink:
image

Koji indijanac :rofl: Mora da si bio kod fiće da kukaš, fićo reko mi da sam gnjida hahahah… debilana

Aj pozdrav, i sretno s novim, pedeset i trećim accountom.

1 Like