Anketa: U što biste od navedenog uložili 50.000 eura

Da vam netko pokloni 50.000 eura koje morate uložiti u samo jedno od navedenog, što bi to bilo? Naravno možete sa svojim novcima ulagati i u ostale stavke, ali ne s ovih 50k eura.

  • Content (izrada članaka, slika ili videa)
  • Domene (na marketplaceu, bez sajta)
  • Društvene mreže (oglašavanje ili kupovina profila na FB, IG, YT…)
  • Backlinkovi (guest postovi, homepage linkovi…)
  • Oglašavanje (banneri na portalima, Google Ads…)
  • Programiranje (izrada novih aplikacija ili web stranica…)

0 glasaći

Content vec imam i pravim, kad bi dobio 50k za dz vjerovatno nakupovao backlinkova

Slično kao i @simeon, kupio bih nekoliko dojajatastničnih backlinkova za te novce.

A ja sam se mislio između BL ili domene, pa nekako ipak domenu vidim kao manji rizik jer je kasnije uvijek možeš prodati.

Mada nisam siguran jel bi uzeo expired domenu s hrpom linkova ili neku brendabilnu jer za 50k EUR ima dosta lijepih domena. Vjerojatno bi se odlučio za kombinaciju toga dvoje pa napravio dobar sajt.

Ako se odlučiš za domenu/domene i trebaš brokera, samo javi :slight_smile:

Za $/€50k se može uzeti odlična domena, ili više dobrih. Ako je klasična brandable, bez značenja, cijene po marketplaceima su obično low to mid $x,xxx, ali može se naći i baš jeftinih, a i slobodnih.

1 Like

Pa uvijek sam spreman kupiti dobru domenu al za neku od 50k eur bi imao dosta kriterija. Idealna bi bila neka na kojoj je nekoć bio dobar sajt, engleskog govornog područja i da ima snažnu backlink strukturu. Domena bi trebala biti u niši koja mi je interesantna jer bi na njoj gradio sajt za što mi je potrebna motivacija. Ne bi želio npr. kupiti domenu BeautifulFlowers.com pa na silu raditi sajt o cvijeću koje me uopće ne interesira. Također, sajt kojeg bi gradio mora biti barem dijelom sličan onom koji je prije bio na toj domeni, tako da postojeći linkovi ne postanu neprirodni.

Što se plana monetizacije tiče, ona je manje presudna jer mislim da se svaki dobar sajt s eng. govornog područja može dobro monetizirati ako ima puno traffica.

2 Likeova

20K€ na content i 30K€ na backlinkove i ide gas

2 Likeova

Vidim dosta kolega s foruma se opredelilo , dalo glas Content (izrada članaka, slika ili videa) jer većina ima affiliate sajtove. Iako sam kliknuo ahahhaha :laughing: na zadnju opciju ,jšta ću nisam kriv od reklama na sajtu “živim” pa me povuklo )

Mislim da opcija broj 2 i broj 3 najrealnijai najbolja za ulaganja:

Broj 2 Programiranje (izrada novih aplikacija ili web stranica…) tu se uvek može napraviti neka mobi app pa je kasnije prodati ako ima uspeha ili isto tako sajt

Broj 3 opcija Domene (na marketplaceu, bez sajta) vam je isto kao da imate sajt al uskraćenoj verziji. Mnogi domeni su prodati za milionske sume novca i dan danas se kupuju pa prodaju za par desetina hiljada dolara pa do milionskih iznosa .

Tako da realno gledajući ovo je najbolja adj tako da kažem ova varijanta ujedno i najjeftinija što se tiče nekog ulaganja

Na nista od navedenog. Kupio bi si vikendicu negdje
u Gorskom Kotaru

1 Like

Naravno :slight_smile: To su već novci za koje se kod kupnje domene stvarno može opravdano postaviti visoke kriterije.

Druga stvar, kod kupnje domene za $50k se već može dobiti i besplatni marketing, dosta dobrih backlinkova i solidan traffic od starta, u cijeni domene, onako usputno i “slučajno”.

Ako ozbiljno razmišljaš o kupnji, razmisli i o nekoj stvarno top domeni bez ičega dodatnog (tipa bivši sajt, backlinkovi itd). Onda malo po malo gradiš content, backlinkovi dolaze čak i sami u takvim slučajevima, i imaš top vrijednost. Takva domena, ako nije u startu preplaćena, se uvijek može preprodati, često i uz dobru zaradu.

1 Like

Dvoumim se između contenta i programiranja.

Ja moram prvo da zamislim da mi neko pokloni 50.000. Treba mi vremena :smile: Pa cu tek onda vidjeti sta cu s parama

1 Like

Definitivno bi to bilo online biznis sa što je više moguće alatima u cilju da izbjegnem što više korištenjem zaposlenika.
Alate bih automatizirao i koristio vanjske usluge da dignem online biznis što je prije moguće.

Stoga, sadržaj bi bio odabir s popisa opcija koji bi bio temelj svega ostalog. Sadržaj bi bio glavni cilj da što prije napravim što više kvalitetnog sadržaja jer on dugoročno je baza cijelog online biznisa.

Kasnije kada se stranica razvije moguće da bih koristio aplikacije koje bih naplaćivao na mjesečnoj bazi. Na početku bih čak koristio white label rješenja, a kasnije težio prema tome da se napravi vlastita usluga kako ne bi došlo do gubitka svega ako white label rješenje prestane postojati.