Apsolutni početnik

Evo, još jednog početnika u php programiranju…
Da vam odmah postavim jedno pitanje.

Kako sa stranice A dobit varijablu na stranicu B. Jer imam ovakav slučaj ukoliko se dogodi neki uvjet na stranici A treba vratiti korisnika na stranicu B uz ispis varijable sa stranice A.

if (UVJET)
	{
		$p = 1;
               $v = 500; 
	} else $p=0;
	

if ($p == 1)
echo '<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=stranicaB.php"/>';
?>

Dakle želim na stranicaB.php koristiti varijablu $v.
Nadam se da sam uspio opisat ono što mi nije jasno… :slight_smile:

možeš preko linka, npr ovdje možeš napraviti ovo
echo ‘’

pa na drugoj stranici $v=$_GET[‘v’];
a možeš i preko SESSIONa
http://www.php.net/session

možeš i preko formi (hidden polje), i preko cookieja, samo što to nije pouzdano

Ja bih to stavio u session, pa tu varijablu “vučeš” dokle god ti je posjetioc na stranicama.
(ili je pošalješ i primiš GET metodom kao što reče kečko, ukoliko ti treba varijabla samo na “B” stranici)

primjer sa sessionom:

<?php
session_start();

if (UVJET)
	{
		$p = 1;
               $v = 500; 
	} else $p=0;
	

if ($p == 1)
{
 // ućeraj varijablu u sešn

  $_SESSION['v']=$v;
  echo '<meta http-equiv="refresh" content="0; URL=stranicaB.php"/>';
}
?>

a na stranicaB.php uzeo tu varijablu iz sessije

<?php
session_start();

//isćeraj varijablu iz sešna
if (isset($_SESSION['v']))
 {
   $v=$_SESSION['v'];
 }
else
{
 $v=0;
}

echo "Ućerano-isćerana varijabla je: $v 
";

?>

Puno hvala i jednom i drugom…
Napravio sam prvo kako mi je kečko savjetovao …
Sad kasnije vidim da ću morat koristit session. Zanima me kako napraviti da se u session sprema objekt klase.

Kolko sam skužio u klasu se mogu spremat funkcije i varijable, dal je moguće da se spreme samo varijable? Ako je ja bi u session spremio ovisno o uvjetu klasu sa nekoliko varijabli?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja