Asic minanje isplativost

Dobar dan ljudi, zanima me vase misljenje o minanju putem ASIC uredjaja kada sve izracunam vratio bi investiciju za nesto manje od godinu pa me cudi sto nema kod nas tog?
Hvala vam.

ASIC mineri su namjenjeni za specifičnu valutu i za razliku od običnih minera nemaš veliki izbor valuta za mijenjati kao npr. jednoj padne cijena, miniras drugu. Bučni su kao Kirby usisivač, i vecinom isplatis investiciju i nesto malo zaradis ovisi kako cijena oscilira jer se brzo diže difficulty i izlaze novi jači uredjaji.

Hvala na odgovoru kay-cee, radim posao jedan dodatno i spreman sam da ulozim neke pare sa strane pa ako imas neku ideju da podijelis bilo bi top, dosta sam istrazivao i gledam da je gpu minanje pred izumiranje zbog ethereuma 2.0 a ostale poput ravencoina mi djeluje bas sporo. Sto se tice struje u Bosni sam pa je dobra novost barem zvog tog, gledam uredjaj od INNOSILICONA kosta 1000 usd isplativost je negdje godina malo vise, sto se tice zvuka imam iznad sprat pa bi tu mino ne bi bilo valjda toliko strasno.

GPU miniranje osim ETH imaš hrpu drugih valuta koje možeš minirati, ponekad druga valuta daje mjesečno veču isplativost od miniranja ETH. A i lakše ti je prodati opremu ako ti se ne isplati. Trenutno najisplativija stvar su ti RAK mineri za Helium mrežu. Uređaji su od nekih 400 do 900 eura, mali su, troše 5W struje, ne čuju se i daju mjesečno više nego koji ASIC ili GPU miner, mjesečno daju od 50 - 600 HNT https://coinmarketcap.com/currencies/helium
jedina mana je šta se čekaju po 2-4 mjeseca