ASP NET + chrome inspect devices

Pokušavam lokalno vrtiti stranicu na mobitelu i za to koristim chrome inspect devices koji “nekako” usb-om povezuje browser mobitela sa stranicama koje se otvaraju putem tog inspect toola.

To je radilo OK dok sam koristio XAMPP/PHP …no trenutno se stranica vrti na serveru iz Visual Studio 2017 okruženja, ASP NET MVC5 framework …i stvar ne radi.

Stranica se isporučuje na adresi: http://localhost:54298/ i u Chromeu sučelju podesim “post forwarding” na zadani port, ali stvar i dalje ne šljaka.
Ako otvorim bilo koju drugu stranicu pomoću Chrome inspectora, uredno će se ista otvoriti i na mobitelu. Ali http://localhost:54298/ neće nikako.

Nemam ideju kako ovo srediti, možda treba dirati neke postavke unutar ASP NET-a? Ili ovo nebi trebalo imati nikakve veze sa ASP NET-om ukoliko se stranica vidi u browseru računala?

Hvala na bilo kakvoj smjernici :wink:

Može li nešto iz ovog odgovora pomoći?

Hvala, vidim korisne stvari …ali nisam previše proučavao pošto sam našao kratko i jednostavno rješenje.

Uglavnom, nešto mi u sjećanju da sam imao i ranije problema sa tim portovima i chrome inspect devices alatom …i sjetim se da je bila neka glupava stvar da nije htio raditi sa dvoznamenkastim portom, nego samo sa četveroznamenkastim.

Tako sam i sada samo promjenio port na četveroznamenkasti broj i proradilo je :slight_smile:

Bitna greška za upamtiti. Sjećam se da su se Skype i WAMP klali, čini mi se - Skype pokušav’o (i uspijev’o kad je WAMP ugašen) da sebi dodijeli port 80 default-no. Ne znam je li popravljeno i šta je bilo. Valjda jeste.
Prvih 1024 odnosno 1023 porta su rezervisani. Naravno i masa drugih.
Evo liste poznatih.
Tako da ih raznorazni software (a i hardware, moguće) tako i doživljava.

1 Like