Auto close floating banner KAKO?

pozdrav!
zanima me kako rade one floating reklame, koje se otvore, odplejaju svoje i automatski nestanu? (ima ih svagdje, 24 sata itd, nekad se pojave, nekad ne)

jel se one pozivaju izvana javascriptom, pa ih javascript i zatvori il kako vec? kako javascript zna da je flash animacija zavrsila? logicno bi bilo to da komunicira sa actionscriptom unutar animacije u zadnjem frejmu…


znaci ovako, htio bih flash animaciju sa transparentnom pozadinom postaviti na stranicu (iza nje je vidljiv html s tekstom il tak nest), i sad, htio bih da se nakon sto dodje do zadnjeg frejma, znaci po zavrsetku, da se zatvori/unloada ili sta vec, !!!znaci da ostane prazan div, ili da se i on makne!!!, kako god…kako to napraviti?

ako stavim blank keyframe na zadnji frame, jos uvijek je taj flash tu iako je proziran. koliko sam shvatio trazeci po netu, najjednostavnije je sa external Interfaceom u actionscriptu, kod zadnjeg frejma pozvati javascript koji bi maknuo taj flash, al nigdje ne mogu naci konkretan primjer ili skriptu/kod… i da, fscommand quit radi samo ako zelim zatvoriti flash player nakon zadnjeg frejma, znaci kad gledam animaciju u flash playeru, ne u browseru, al to nema veze s ovim izgleda.
pocetnik sam u actionscriptu, a javascript znam jos manje. flash, html, css znam. Unaprijed hvala! :hmmmmmm:

Salut!

Za početak probaj ovo:
http://www.flash-db.com/PopUp/PopUp.html

Vjerujem da ces moci pronaci neke odgovore na neka postavljena pitanja, no svakako je dobar izvor za nauciti mnoge potankosti u svezi i glede PoPUp-a!!

CU se uskoro, moram pronaci stranicu gdje se moze nauciti kako sakriti Flash!!!

Sheriff

ActionScript:

if (ExternalInterface.available) {
ExternalInterface.call(“sakrijFlash”);
}


JavaScript:

function sakrijFlash() {
document.getElementById(‘div_flash’).style.display = ‘none’ // hide
document.getElementById(‘div_flash’).style.display = ‘block’ // show
}

wow covjece,svaka cast! tocno ono sto sam htio. i radi bez problema. sad kad vidim to izgleda jako jednostavno hehe. i link odlican za tocno vidit kako sta radi.
Puno hvala! :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja