Automatski Adsense oglasi. Ne mogu isključiti pozicije

Imam problem a automstakim adsense oglasima.

Naime, na desktop verziji mi Google ubacuje oglas na poziciju koju sam isključio u postavkama oglasa ( Excluded areas).

Ima li kakav drugi alat kojim bi uspio ovo popraviti?


Ima taj alat se zove smanjiiš auto adsense na minimum ili ugasiš skroz. i onda uz pomoć nekih free ili plaćenih plugina za adsense a možeš i ručno napraviš kodove i dodavaš adsense na deo sajta na koji ti želiš.

pa vjerovatno kad ne bi htjeo da koristi auto oglase onda ih ne bi ni koristio

Auto oglasi su mi naisplativiji. Maknuo sam neke na desktop verziji, ali ovaj oglas mi stalno pobuca layout

Kako znas? Testirao si par tjedana sa auto oglasima pa onda par tjedana sa rucno ubacenim kodovima?

moze uraditi i na autoads eksperiment, pa d amu pola posjete ima auto ads, pola nema, pa da se vidi koje varijacije donose najvise

Pa samo izuzmes tu stranicu, ako ne zelis nikako oglase na naslovnoj. Sve je stvar ukusa. Neki to natrpaju od nemila do nedraga, sidebari s obje strane, widgeti gore dolje, a u sustini ni 2 % posjetitelja ne ide na naslovnu kod sajtova o vijestima, procitaju objavu na koju su usli i to je to. A taj oglas sa slike se bas fino uklopio, barem ja tako mislim, mozda da tu areu 11 i ostavis :thinking:

Auto oglasi su ok, kod mene je 30-40% veća zarada sa auto oglasima. Ja sam ih uporno izbegavao zato što ih Google ubaci i sve mi rasturi css.

Ali mozeš malo da sredis css i da predvidis ako ih Google ubaci na nekim mestima. Uglavnom posle par meseci se sve to stabilizuje i bude ok. Pretpostavljam da će tad proraditi i taj exception